Електроразпределителното дружество ЧЕЗ планира през 2017 година да изгради нов трафопост в община Трън

ЧЕЗ Разпределение увеличава двойно инвестициите в реконструкция на мрежата в област Перник през 2017 година. Това стана ясно на проведената среща между ръководството на ЧЕЗ с кметове на общини от областта и техни представители. Домакин на дискусията бе областният управител Васил Михайлов, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Ръководството на ЧЕЗ представи конкретни проекти, които са реализирани в областта за подобряване на качеството на електрозахранването и запозна местните власти с плановете за развитие на мрежата. Обсъдени бяха възможностите за сътрудничество, развитие на мрежата и подобряване на обслужването за клиентите от ЧЕЗ в област Перник.

„Радвам се, че ЧЕЗ продължава добрата си практика за провеждането на тези регулярни срещи. По този начин можем да споделим лично с Вас, както удовлетвореността си, така и пречките, които срещаме на местно ниво. Навременната и изчерпателна комуникация между институциите и регионалните структури на дружеството е изключително важна”, каза Михайлов.

„Откритата и директна комуникация с местните власти ни помага да осъществяваме нашата стратегическа цел да предоставяме надеждно електрозахранване и модерно обслужване за бита и бизнеса, които отговарят на европейските стандарти“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

“През 2016 година реализирахме в област Перник инвестиции на стойност 3.6 милиона лева. От тях 1.2 милиона. лева бяха насочени към реконструкция на мрежата, останалите бяха за изграждане на съоръжения за присъединяване на обекти и за изкупувания. Тази година ще увеличим близо двойно инвестициите в реконструкция на мрежата и те ще бъдат в размер на над 2 милиона лева. Още 1.3 милиона лева ще вложим в присъединяване на нови клиенти. Отделно ще изкупим всички съоръжения, за които се представят необходимите документи“, каза Петър Холаковски, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение за България.

Целеви проект за тази година е автоматизираната система за дистанционно отчитане на електромерите. Освен отчитане тя ще позволява прекъсване, превенция на кражби и постоянен мониторинг на мрежата. Планирано е реконструкция на два електропровода – от подстанция Перун и подстанция Кракра, нови трафопостове в общините Перник, Радомир и Трън, подмяна и реконструкция на част от електроразпределителната мрежа. Информация за планираните прекъсвания на захранването по райони, поради ремонтни дейности може да намерите на сайта на ЧЕЗ и на денонощната информационна линия 070010010.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...