Електроразпределителното дружество ЧЕЗ планира през 2017 година да изгради нов трафопост в община Трън

ЧЕЗ Разпределение увеличава двойно инвестициите в реконструкция на мрежата в област Перник през 2017 година. Това стана ясно на проведената среща между ръководството на ЧЕЗ с кметове на общини от областта и техни представители. Домакин на дискусията бе областният управител Васил Михайлов, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Ръководството на ЧЕЗ представи конкретни проекти, които са реализирани в областта за подобряване на качеството на електрозахранването и запозна местните власти с плановете за развитие на мрежата. Обсъдени бяха възможностите за сътрудничество, развитие на мрежата и подобряване на обслужването за клиентите от ЧЕЗ в област Перник.

„Радвам се, че ЧЕЗ продължава добрата си практика за провеждането на тези регулярни срещи. По този начин можем да споделим лично с Вас, както удовлетвореността си, така и пречките, които срещаме на местно ниво. Навременната и изчерпателна комуникация между институциите и регионалните структури на дружеството е изключително важна”, каза Михайлов.

„Откритата и директна комуникация с местните власти ни помага да осъществяваме нашата стратегическа цел да предоставяме надеждно електрозахранване и модерно обслужване за бита и бизнеса, които отговарят на европейските стандарти“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

“През 2016 година реализирахме в област Перник инвестиции на стойност 3.6 милиона лева. От тях 1.2 милиона. лева бяха насочени към реконструкция на мрежата, останалите бяха за изграждане на съоръжения за присъединяване на обекти и за изкупувания. Тази година ще увеличим близо двойно инвестициите в реконструкция на мрежата и те ще бъдат в размер на над 2 милиона лева. Още 1.3 милиона лева ще вложим в присъединяване на нови клиенти. Отделно ще изкупим всички съоръжения, за които се представят необходимите документи“, каза Петър Холаковски, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение за България.

Целеви проект за тази година е автоматизираната система за дистанционно отчитане на електромерите. Освен отчитане тя ще позволява прекъсване, превенция на кражби и постоянен мониторинг на мрежата. Планирано е реконструкция на два електропровода – от подстанция Перун и подстанция Кракра, нови трафопостове в общините Перник, Радомир и Трън, подмяна и реконструкция на част от електроразпределителната мрежа. Информация за планираните прекъсвания на захранването по райони, поради ремонтни дейности може да намерите на сайта на ЧЕЗ и на денонощната информационна линия 070010010.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...