Първо в Zapadno.com! Окончателно уволниха скандалния директор на Областна дирекция на МВР-Перник В. Бучински

Временно отстранения директор на ОДМВР-Перник Валентин Бучински окончателно е уволнен, научи ексклузивно Zapadno.com. Досега той беше отстранен от поста си заради проверка, която се извършва от Инспектората на МВР.

Уволнението на Валентин Бучински е станало в последните работни дни на служебния министър на МВР Пламен Узунов. Министърът е издал заповед, с която се прекратява правоотношението на Бучински със системата на МВР.

Валентин Бучински беше временно отстранен от поста си в средата на месец февруари, тази година. Тогава кабинетът му в сградата на ОДМВР-Перник беше запечатан, а Инспектората на МВР започна незабавна проверка. Проверката е започнала заради множество сигнали срещу Бучински.

Малко след това, в началото на месец март временно отстранения полицейски шеф изхвърли всичките си ордени и отличия пред сградата на централата на МВР. Тогава той заговори за политически реваншизъм в министерството и как е освободен от длъжността докато още е бил в болница. “Предлагали са на колеги да пишат срещу мене. Колегите, които ми го докладваха това нещо, заявиха, че са отказали да пишат такива неща”, разказва тогава в ефира на “Нова телевизия” Валентин Бучински.

Валентин Бучински беше директор на ОДМВР-Перник от 2015 година.

Бившият директор на Областната дирекция на МВР стана известен с множеството наказания, които е налагал на служители. Сред тях бяха и полицаи от Районно управление “Полиция” – Брезник. В поредица от заведени от служители дела Административният съд в Перник оневини наказаните и осъди пернишката дирекция да заплати разноските по делата.

Вчера от парламентарната трибуна служебният министър Пламен Узунов каза, че 155 служители на МВР са с прекратени правоотношения за периода от 27 януари до 26 април. Прекратените правоотношения са по чл. 142 ал. 1 т. 1 от Закона за МВР. Сред тях е и уволнението на Бучински.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...