Първо в Zapadno.com! Подадоха жалба срещу предстоящия местен референдум, който ще се проведе в община Трън

Подадена е жалба срещу местния референдум в община Трън. Все още не е ясно на какво основание и от кого е жалбата, предаде репортер на Zapadno.com.

На провелата се днес сесия на Общински съвет-Трън, съветникът Десислав Банков зададе въпрос дали всичко около подготовката за местния референдум е нормално и дали има проблеми. “Докъде стигнахме с документацията за референдума? Как се движат нещата? Има ли някакви промени, които трябва да знаем, жалби?”, попита общинският съветник. Зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова отговори, че всичко с документацията и информационната кампания за референдума върви по план.

“След сесията има събиране на комисиите да обсъдиме някои и други неща и ще ви информираме по въпроса.”, каза председателят на Общинския съвет Бойчо Харалампиев.

Общинският съветник Десислав Банков отново попита: “Няма такива проблеми с областни – бивши, настоящи, бъдещи и така нататък?”.

“Има. За зла беда има.”, лаконичен беше Бойчо Харалампиев. Банков отговори, че го е очаквал. След заседанието председателят на Общинския съвет не каза подробности за подадената жалба. По информация на Zapadno.com все още не е ясно от кого е подадената жалба, тъй като тя не е пристигнала официално в местната общинска администрация.

На 11 юни трънчани трябва да отговорят на въпроса: „Πpoтив ли cтe oбщинa Tpън чpeз Oбщинcĸия cъвeт дa oдoбpявa ycтpoйcтвeни плaнoвe, oпpeдeлящи тepитopии зa дoбив и oбpaбoтĸa нa мeтaлни пoлeзни изĸoпaeми?“.

Очаквайте по-късно на страниците на Zapadno.com подробности и видео от днешната сесия в Трън.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...