В градовете Брезник и Трън започна раздаването на хранителните пакети за лица с увреждания от първия допълнителен транш на БЧК

От вчера, 4 май в градовете Брезник и Трън започнаха да се раздават хранителните пакети за лица с увреждания. Раздаването на първия допълнителен транш за двете общини ще продължи до 15 май, предаде репортер на Zapadno.com.

Право за получаване на хранителни пакети имат лица с установени 90 на сто с чужда помощ получили интеграционни добавки по реда на Закона за интеграция на хората с увреждания, които имат личен доход до 314 лева към месец февруари, 2017 година. Освен тях храни се полагат и на лица получили месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане по реда на член 8 от Закона за семейните помощи към месец февруари, 2017 година.

Храните могат да се взимат и от упълномощени лица, тъй като всеки пакет тежи 49 килограма и 800 грама. Важно е да се знае, че упълномощените лица трябва да представят на доброволците на БЧК своята лична карта и тази на лицето, което има право да получи хранителен пакет. Това каза Наталия Минева, директор на секретариата на областната организация на БЧК-Перник. Тя допълни, че раздаването на първия транш в община Трън е преминало много добре. Зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова също се включила в кампанията като раздавала хранителни продукти на хората по селата в трънско.

Пунктът на БЧК в град Брезник е разположен на улица “Андрей Михайлов” № 75. В град Трън доброволците са разположени на в пункт на улица “Петко Д. Петков” № 4.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...