В градовете Брезник и Трън започна раздаването на хранителните пакети за лица с увреждания от първия допълнителен транш на БЧК

От вчера, 4 май в градовете Брезник и Трън започнаха да се раздават хранителните пакети за лица с увреждания. Раздаването на първия допълнителен транш за двете общини ще продължи до 15 май, предаде репортер на Zapadno.com.

Право за получаване на хранителни пакети имат лица с установени 90 на сто с чужда помощ получили интеграционни добавки по реда на Закона за интеграция на хората с увреждания, които имат личен доход до 314 лева към месец февруари, 2017 година. Освен тях храни се полагат и на лица получили месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане по реда на член 8 от Закона за семейните помощи към месец февруари, 2017 година.

Храните могат да се взимат и от упълномощени лица, тъй като всеки пакет тежи 49 килограма и 800 грама. Важно е да се знае, че упълномощените лица трябва да представят на доброволците на БЧК своята лична карта и тази на лицето, което има право да получи хранителен пакет. Това каза Наталия Минева, директор на секретариата на областната организация на БЧК-Перник. Тя допълни, че раздаването на първия транш в община Трън е преминало много добре. Зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова също се включила в кампанията като раздавала хранителни продукти на хората по селата в трънско.

Пунктът на БЧК в град Брезник е разположен на улица “Андрей Михайлов” № 75. В град Трън доброволците са разположени на в пункт на улица “Петко Д. Петков” № 4.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...