Новият кабинет “Борисов 3” започна да се оформя – вижте кой политик какъв ще бъде в правителството премиера Бойко Борисов

Започна попълването на екипите в министерствата и агенциите в кабинета “Борисов 3”. Румяна Бъчварова напусна парламента като депутат. Най-вероятно тя ще заеме поста началник на кабинета на Бойко Борисов. Няколко назначение вече са факт – на трима заместник-министри във финансовото и образователното министерство. Парламентът освободи други петима депутати от ГЕРБ. Те вероятно ще станат областни управители или заместник-министри, предаде БНТ.

Румяна Бъчварова вече веднъж беше шеф на политическия кабинет на Бойко Борисков в първия му мандат и по негово лично настояване зае поста вътрешен министър във втория кабинет. Най-вероятният главен секретар на МВР е сегашният директор на столичната дирекция на полицията Младен Маринов. За БНТ той каза, че е водил разговор с вътрешния министър, но за да стане факт това назначение са необходими решение на Министерския съвет и указ на президента.

Премиерът вече е подписал предложението на финансовия министър Владислав Горанов, Кирил Ананиев, който заемаше поста на служебен министър да се върне в екипа на министерството. Като заместник-министър там е преназначена и Маринела Петрова. В Министерството на образованието и науката за заместник-министър е назначена Таня Методиева-Михайлова. Досега тя е работила в професионалната гимназия по прецизна техника и оптика в София.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще остави инж. Дончо Атанасов начело на Агенция „Пътна инфраструктура”. Дончо Атанасов зае този пост, след като предишният директор Лазар Лазаров подаде оставка. Заради инцидента в тунел “Ечемишка” на магистрала “Хемус” Дончо Атанасов за малко да бъде уволнен от служебния премиер, но се размина само с понижение. Ще има и промени в структурата на АПИ, които ще бъдат оповестени в близките дни.

Парламентът днес освободи управителят на НОИ Бисер Петков, който вече е социален министър. Подуправителят сега Весела Караиванова-Начева ще изпълнява функциите на управител. Народното събрание гласува и напускането на депутатите от ГЕРБ Александър Манолев и Жечо Станков, които вероятно ще заемат позиции като заместник -министри.

Трима уволнени от Огнян Герджиков областни управители, станали депутати, също бяха освободени от Народното събрание, за да се завърнат на предишните си постове. Стоян Пасев на Варна, Недялко Славов на Смолян, и Станислав Дечев – на Хасково.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...