Председателят на Общински съвет-Трън: Подписката на инициативния комитет е валидна, но е пристигнала от ГРАО след заседание на постоянните комисии

Валидна е подписката от инициативен комитет за провеждане на местен референдум в Трън, но с друг, сходен въпрос. Това е установила проверка на дирекция ГРАО към МРРБ, съобщи председателят на Общинския съвет Бойчо Харалампиев, цитиран от БТА.

Алтернативният въпрос е: ” Съгласни ли сте в проекта за общ устройствен план на община Трън предназначението на териториите, които към момента са предвидени за добив на полезни изкопаеми, обозначени като находище “Трън – Север” и “Трън – Юг” да бъде променено за друго, различно предназначение, което не включва минна и миннопреработвателна дейност?” Подписката е депозирана в Общинския съвет на 7 април, като в нея са се подписали 432 души. Коректни са 415 подписа, некоректни са 17, уточни Харалампиев.

Вчера Общинският съвет отложи разглеждането на подписката, защото протоколът от ГРАО е пристигнал след заседанието на постоянните комисии. На 10 май е насрочена извънредна сесия, на която документът ще бъде обсъден, каза Харалампиев.

На извънредно заседание на 21 април Общинският съвет в Трън реши да бъде произведен местен референдум на 11 юни. Въпросът, на който трябва да отговорят жителите на граничния край на предстоящото допитване е: “Против ли сте община Трън чрез Общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и обработка на метални полезни изкопаеми?”

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...