Председателят на Общински съвет-Трън: Подписката на инициативния комитет е валидна, но е пристигнала от ГРАО след заседание на постоянните комисии

Валидна е подписката от инициативен комитет за провеждане на местен референдум в Трън, но с друг, сходен въпрос. Това е установила проверка на дирекция ГРАО към МРРБ, съобщи председателят на Общинския съвет Бойчо Харалампиев, цитиран от БТА.

Алтернативният въпрос е: ” Съгласни ли сте в проекта за общ устройствен план на община Трън предназначението на териториите, които към момента са предвидени за добив на полезни изкопаеми, обозначени като находище “Трън – Север” и “Трън – Юг” да бъде променено за друго, различно предназначение, което не включва минна и миннопреработвателна дейност?” Подписката е депозирана в Общинския съвет на 7 април, като в нея са се подписали 432 души. Коректни са 415 подписа, некоректни са 17, уточни Харалампиев.

Вчера Общинският съвет отложи разглеждането на подписката, защото протоколът от ГРАО е пристигнал след заседанието на постоянните комисии. На 10 май е насрочена извънредна сесия, на която документът ще бъде обсъден, каза Харалампиев.

На извънредно заседание на 21 април Общинският съвет в Трън реши да бъде произведен местен референдум на 11 юни. Въпросът, на който трябва да отговорят жителите на граничния край на предстоящото допитване е: “Против ли сте община Трън чрез Общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и обработка на метални полезни изкопаеми?”

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...