Общински съветник: На места трънско се превръща в Дивия Запад заради стада с коне, които свободно се движат из ливади и градини

Стада с коне, които са пуснати свободно да обикалят в райони в трънско създават предпоставки за появата на инциденти. Това алармира общинският съветник Олег Тодоров на провелата се през изминалата седмица сесия на Общински съвет-Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Съветникът постави въпроса на заседанието пред местната Община. Колегата му Десислав Банков подкрепи питането и добави, че обикалящите без надзор коне са опасни за движението. “Прави ми впечатление от известно време в една част от населените места в общината малко се превръща в Дивия Запад. Има на места по 10-15 коня, които свободно се движат из ливади, градини на хора и така нататък. Общината какво отношение взема?”, попита общинският съветник Олег Тодоров.

Общинският съветник доктор Веселина Шишкова се включи по темата и добави, че в град Трън също има кон, който свободно препуска.

Най-голямо стадо с коне има в трънското село Докьовци. Зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова каза, че е подадена жалба за конете в Докьовци. “От Безопасност на храните ни изпратиха четец докторът да може да прочете по номерата да се види кои са собствениците. Направени са предписания, така че за там.”, каза Цветкова. Тя добави, че на въпроса, който Олег Тодоров постави ще бъде отговорено писмено.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...