Социалисти от брезнишко и трънско ще се включат в честванията за Деня на победата в Перник и Батановци, на които ще присъства и представител на Руското посолство

По покана на общинския съвет на БСП-Перник, движение “Русофили” и клуб “Встреча”, началника на отдел “Външна политика” в Руското посолство Владимир Гусев ще посети Перник на 9 май – Деня на победата, съобщи Кирил Леонов, председател на ОБС на БСП – Перник.

В 16:00 часа социалистите ще поднесат цветя на паметника на загиналите летци в град Батановци. В 17:30 часа от Съдебната палата, ще започне поход на Безсмъртния полк. Шествието ще премине през улица “Търговска” в Перник и ще завърши на паметника „Братската могила“ в Градския парк, където от 18:00 часа ще бъде дадено тържествено начало на официалната част. В честванията ще вземат част и социалисти от общините Брезник и Трън.

Денят на Победата е вторият по значимост празник в СССР, след деня на Октомврийската революция. Всяка година на Червения площад в Москва се провежда военен парад, с участието на най-модерна за времето си военна техника. У нас денят се отбелязва тържествено от 1945 година, като повсеместно се поднасят цветя и венци на паметниците на загиналите български и съветски войници, бойци от съпротивата и партизани, организират се и други тържествени мероприятия.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...