Социалисти от брезнишко и трънско ще се включат в честванията за Деня на победата в Перник и Батановци, на които ще присъства и представител на Руското посолство

По покана на общинския съвет на БСП-Перник, движение “Русофили” и клуб “Встреча”, началника на отдел “Външна политика” в Руското посолство Владимир Гусев ще посети Перник на 9 май – Деня на победата, съобщи Кирил Леонов, председател на ОБС на БСП – Перник.

В 16:00 часа социалистите ще поднесат цветя на паметника на загиналите летци в град Батановци. В 17:30 часа от Съдебната палата, ще започне поход на Безсмъртния полк. Шествието ще премине през улица “Търговска” в Перник и ще завърши на паметника „Братската могила“ в Градския парк, където от 18:00 часа ще бъде дадено тържествено начало на официалната част. В честванията ще вземат част и социалисти от общините Брезник и Трън.

Денят на Победата е вторият по значимост празник в СССР, след деня на Октомврийската революция. Всяка година на Червения площад в Москва се провежда военен парад, с участието на най-модерна за времето си военна техника. У нас денят се отбелязва тържествено от 1945 година, като повсеместно се поднасят цветя и венци на паметниците на загиналите български и съветски войници, бойци от съпротивата и партизани, организират се и други тържествени мероприятия.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...