Законопроектите за мажоритарната система и концесиите ще са първите, които новите депутати в 44-то Народно събрание ще разглеждат

Първият законопроект, който ще бъде внесен в началото на следващата седмица в 44-то Народно събрание, е този за мажоритарната система, заяви пред журналисти в Златоград председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той бе категоричен, че по този начин ще изпълни ангажимент, поет още в края на 43-ия парламент, съобщи dariknews.bg.

По думите му проектът предвижда въвеждане на изцяло мажоритарна система, но изрази съмнение относно намирането на подкрепа в НС. “Не знам дали ще намери съответната парламентарна подкрепа, но ние сме длъжни да опитаме”, каза шефът на ПГ на ГЕРБ. Като втори законопроект ще се внесе този за концесиите, който според Цветан Цветанов е изключително важен. След като беше наложено ветото на президента, беше разпуснато 43-ото НС и нямаше как да се изпълни конституционната разпоредба законът да мине за повторно гледане в парламента, посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...