Българи и сърби ще участват в международно туристическо изкачване на връх Руй, за което от Община Трън осигуряват автобус до изходния пункт – село Забел

Традиционно международно туристическо изкачване на връх Руй ще се проведе на 17 юни, съобщиха от Община Трън.

Туристическата проява е съвместна инициатива на туристическата организация на община Бабушница, Република Сърбия, туристически клубове от Сърбия и България, както и общинските организации на Бабушница и Трън. Изкачването е традиционно за сръбските партньори, второ по мащаб в Република Сърбия и се провежда за осми път. Организираното изкачване се предвижда да започне в 10 часа на 17 юни от трънското село Забел. Инициативата включва среща на върха, без преминаване на държавната граница, в интервала между 12 и 14 часа в зависимост от скоростта на изкачване, съобщават още от Община Трън. До 16 часа групите трябва да се изтеглят обратно от района на върха.

Трънската общинска администрация е осигурила автобус за желаещите да вземат участие в инициативата. Автобусът ще тръгне в 9:30 часа от паркинга пред Общината до изходния пункт – площада на село Забел. Групите, които ще се придвижват към върха е необходимо да носят списък с три имена и ЕГН-та на участниците и телефон за връзка на отговорника, лични карти и/или паспорти. Задължително непълнолетните лица трябва да бъдат с придружител и необходимите документи за целта.

От общинската администрация отбелязват, че по пътя към върха от село Забел няма чешми и и заслони. Съветват всеки да си носи вода, храна и подходящи за климатичните условия дрехи и обувки.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...