Красива дъга заснета през почивните дни над град Трън обиколи платформите за потребителско съдържание на националните телевизии – ВИДЕО

Видео с дъга, която е заснета над град Трън обиколи националните телевизии “Нова телевизия” и БТВ, видя Zapadno.com.

Клипът, който е с продължителност около 20 секунди е заснет от площад “Владо Тричков”, а природното явление се наблюдава над пограничното градче, посока местност “Китка”. “Красивата дъга над Трън!” е озаглавено видеото, което е публикувано в платформите за потребителско съдържание “Моята новина” на “Нова телевизия” и “Аз, репортерът” на БТВ.

Дъгата е оптично и метеорологично явление, свързано с появата в небето на почти непрекъснат спектър на светлината, когато лъчите на слънцето падат върху миниатюрни капки вода в земната атмосфера. За да се наблюдава дъгата, слънцето трябва да е зад наблюдателя под определен ъгъл. Тя представлява многоцветна част от окръжност, с червения цвят от външната страна и виолетовия цвят от вътрешната. Пълната поредица цветове е червено, оранжево, жълто, зелено, синьо, индиго (тъмносиньо) и виолетово. Понякога се вижда и розово в дъгата, но това не е естественият и цвят. Общо багрите са седем.

Насладете се и вие на красивата дъга над Трън чрез видеото:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...