Омбудсманът Мая Манолова: От началото на годината получените жалби за неизплатени заплати са повече, отколкото са били през цялата 2016

В институциите продължават да пристигат сигнали от работници, които не получават трудовите си възнаграждения от некоректни работодатели. Те бяха темата на среща, инициирана от омбудсмана Мая Манолова във Временната парламентарна комисия за проучване на случаите на неизплатени заплати, предаде БНТ.

Подробно беше обсъден внесения от омбудсмана и КНСБ законопроект за защита на работниците в леката и тежката промишлености. Бяха огласени и нови четири сигнала за неизплатени заплати. Единият от случаите е на работници от фабрика за производство на олио в Плевенско, които три месеца не са получавали заплатите си, а след това фирмата изнася производството си в Македония.

В друга жалба, служители от охранителна фирма споделят, че през 2014 година са успели да осъдят работодателя си, но все още не са получили парите си. От началото на тази година получените жалби за неизплатени заплати са повече, отколкото са били през цялата 2016, съобщи Мая Манолова.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...