ЦИК определи възнагражденията на членовете на Общинската избирателна комисия и секционните избирателни комисии в Трън за местния референдум

Централната избирателна комисия определи какви ще бъдат еднократните възнаграждения на членовете на Общинската избирателна комисия и секционните избирателни комисии в община Трън за предстоящия местен референдум, научи Zapadno.com.

Председателят на Общинската избирателна комисия ще вземе 340 лева, зам. председателят и секретарят – по 310 лева, а членовете по 280 лева за работата си покрай общественото допитване, което ще се проведе на 11 юни. В пъти по-малки суми ще вземат членовете на секционните избирателни комисии, които както съобщи Zapadno.com ще бъдат 21 в цялата община. Председателят на СИК ще вземе 40 лева, секретарят 35, а членовете – по 30 лева за труда си.

На членовете на секционните избирателни секции и подвижната избирателна секция, които ще предават протоколите и книжата, се определят по 10 лева допълнително възнаграждение извън посоченото.

Средствата за възнагражденията ще бъдат за сметка на общинския бюджет и не се облагат с данъци по ЗДДФЛ. Осигурителните вноски по Кодекса за социално осигуряване и Закона за здравното осигуряване са за сметка на републиканския бюджет, гласи още решението на Централната избирателна комисия.

На 11 юни жителите на трънско трябва да отговорят на въпроса: „Πpoтив ли cтe oбщинa Tpън чpeз Oбщинcĸия cъвeт дa oдoбpявa ycтpoйcтвeни плaнoвe, oпpeдeлящи тepитopии зa дoбив и oбpaбoтĸa нa мeтaлни пoлeзни изĸoпaeми?“.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...