ЦИК определи възнагражденията на членовете на Общинската избирателна комисия и секционните избирателни комисии в Трън за местния референдум

Централната избирателна комисия определи какви ще бъдат еднократните възнаграждения на членовете на Общинската избирателна комисия и секционните избирателни комисии в община Трън за предстоящия местен референдум, научи Zapadno.com.

Председателят на Общинската избирателна комисия ще вземе 340 лева, зам. председателят и секретарят – по 310 лева, а членовете по 280 лева за работата си покрай общественото допитване, което ще се проведе на 11 юни. В пъти по-малки суми ще вземат членовете на секционните избирателни комисии, които както съобщи Zapadno.com ще бъдат 21 в цялата община. Председателят на СИК ще вземе 40 лева, секретарят 35, а членовете – по 30 лева за труда си.

На членовете на секционните избирателни секции и подвижната избирателна секция, които ще предават протоколите и книжата, се определят по 10 лева допълнително възнаграждение извън посоченото.

Средствата за възнагражденията ще бъдат за сметка на общинския бюджет и не се облагат с данъци по ЗДДФЛ. Осигурителните вноски по Кодекса за социално осигуряване и Закона за здравното осигуряване са за сметка на републиканския бюджет, гласи още решението на Централната избирателна комисия.

На 11 юни жителите на трънско трябва да отговорят на въпроса: „Πpoтив ли cтe oбщинa Tpън чpeз Oбщинcĸия cъвeт дa oдoбpявa ycтpoйcтвeни плaнoвe, oпpeдeлящи тepитopии зa дoбив и oбpaбoтĸa нa мeтaлни пoлeзни изĸoпaeми?“.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...