Ирена Соколова прие властта на областта с думите: С работната си енергия и справедливост ще изпълнявам задълженията си, за да мога да осигуря спокойствието на жителите – СНИМКИ

Новият областен управител на Перник Ирена Соколова официално встъпи в длъжност днес. Досегашният губернатор Васил Михайлов посрещна Ирена Соколова в кабинета на областния управител, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Перник.

По време на срещата им за приемане и предаване на поста, двамата обсъдиха важни теми за област Перник от изминалите месеци. “Радвам се, че поверявам областта, точно във Вашите ръце. Уверен съм, че ще продължите всички добри практики и проекти, които сте започнали през предишния си мандат, като областен управител. Спокоен съм за бъдещето на Областна администрация Перник и област Перник”, каза Михайлов.

„Отговорността, която съпътства моя живот, ще съпътства и позицията, която заемам тук. С работната си енергия и справедливост ще изпълнявам задълженията си, за да мога да осигуря спокойствието на жителите на областта, а техните желания и проблеми ще бъдат чути”, заяви Соколова. В края на разговора тя връчи на предшественика си, плакет с гербовете на всички общини от област Перник.

С Решение на Министерски съвет, Ирена Соколова е назначена за областен управител на Перник за втори път, след като вече веднъж заемаше поста в периода между 2014-та и 2015-та година.
Тя има богат опит в политиката. Била е народен представител в 41-то, 42-то и 43-то Народно събрание, където бе заместник-председател на парламентарната комисията по Култура и Медии и член на комисиите по Образование и наука, Правата на човека, жалбите и петициите на гражданите.

В началото на 2015 година бе избрана единодушно за председател на женската организация на ПП ГЕРБ.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...