Първокласниците на Брезник влязоха в ролята на артисти и представиха постановката “Празник на буквите”, с която показаха, че познават азбуката – ВИДЕО + СНИМКИ

Учениците от първи клас на брезнишкото средно училище “Васил Левски” представиха постановката “Празник на буквите”. Малчуганите влязоха в ролята на артисти и пред погледите на родители, баби, дядовци и учители показаха, че са научили българската азбука и значението на всяка една буква, предаде репортер на Zapadno.com.

На днешния празничен ден 30 първокласници изпълниха една от стаите в гимназията. Датата за провеждане на събитието не е случайно избрана, тъй като тя е свързана с буквите. През Възраждането 11 май се утвърждава като важен ден от празничната система на българите – Ден за почит на светите братя Кирил и Методий. Този ден, според съвременната терминология, би могъл да бъде определен като продукт на волята на формиращото се през Възраждането гражданско общество в етническите граници на поробената българска държава.

Учителки помагаха на малките артисти при представянето пред публиката. Децата са се подготвяли за спектакъла в продължение на около един месец. Спектакълът запозна любопитната публика с горския магьосник Граматичко, с Неграмотка и с дяволчето Фют. Атмосферата на постановката беше допълнена с мултимедийна стена, на която се редуваха различните букви от азбуката, клипчета и картинки свързани с празника. Децата се разделиха с буквара, за да се срещнат с по-голямата му сестра – читанката. В края на празника първокласниците получиха подарък от родителите им – по една книжка. “Като ги изчетете да ги разменяте.”, заръча учителката им при предаването на книгите. Училището награди децата с грамота за “Празника на буквите”.

Вижте как се представиха първокласниците на Брезник във видеата и снимките на Zapadno.com:

Разгледайте снимки от постановката на първокласниците:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...