Първокласниците на Брезник влязоха в ролята на артисти и представиха постановката “Празник на буквите”, с която показаха, че познават азбуката – ВИДЕО + СНИМКИ

Учениците от първи клас на брезнишкото средно училище “Васил Левски” представиха постановката “Празник на буквите”. Малчуганите влязоха в ролята на артисти и пред погледите на родители, баби, дядовци и учители показаха, че са научили българската азбука и значението на всяка една буква, предаде репортер на Zapadno.com.

На днешния празничен ден 30 първокласници изпълниха една от стаите в гимназията. Датата за провеждане на събитието не е случайно избрана, тъй като тя е свързана с буквите. През Възраждането 11 май се утвърждава като важен ден от празничната система на българите – Ден за почит на светите братя Кирил и Методий. Този ден, според съвременната терминология, би могъл да бъде определен като продукт на волята на формиращото се през Възраждането гражданско общество в етническите граници на поробената българска държава.

Учителки помагаха на малките артисти при представянето пред публиката. Децата са се подготвяли за спектакъла в продължение на около един месец. Спектакълът запозна любопитната публика с горския магьосник Граматичко, с Неграмотка и с дяволчето Фют. Атмосферата на постановката беше допълнена с мултимедийна стена, на която се редуваха различните букви от азбуката, клипчета и картинки свързани с празника. Децата се разделиха с буквара, за да се срещнат с по-голямата му сестра – читанката. В края на празника първокласниците получиха подарък от родителите им – по една книжка. “Като ги изчетете да ги разменяте.”, заръча учителката им при предаването на книгите. Училището награди децата с грамота за “Празника на буквите”.

Вижте как се представиха първокласниците на Брезник във видеата и снимките на Zapadno.com:

Разгледайте снимки от постановката на първокласниците:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...