Българското момче Кристиан Костов достигна до финала на Евровизия 2017, където ще се съревновава с изпълнители от 9 държави

Кристиан Костов се класира за големия финал на конкурса Евровизия 2017. Той представи България със своята песен “Beautiful Mess”, предаде БНТ.

Десетте страни, които ще търсят място на финала на 13 май, са: България, Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия, Австрия. Голямата петорка и страната домакин също ще се борят за голямата награда на песенния конкурс Евровизия 2017.

Крис е фен на конкурса Евровизия и следи отблизо участията в него. Песента, с която представи страната ни, беше реализирана специално за Евровизия 2017 от Вирджиния Рекърдс. Музикалната компания избра песента да бъде създадена в партньорство с творческия екип на “Symphonics”, в който са композиторите и музикални продуценти Борислав Миланов (България), Себастиан Арман (Австрия), Йоаким Бо Персон (Швеция). Към този международен тандем, който стои зад „If love was a crime” – хитът, завоювал 4-то място на финала на Евровизия 2016 в Стокхолм, тази година се присъединиха Алекс Омар и Александър В. Блей.

Композицията на “Beautiful Mess” е с модерно поп звучене, а текстът е история на контрастни чувства и герои. Българската песен е посветена на младите хора, отстояващи ценностите, в които искрено вярват.

Големият финал на 62-то издание на Евровизия е в събота, 13-ти май, от 22:00 часа и ще бъде излъчен на живо по БНТ от Киев.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...