За първи път детският фолклорен танцов състав “Граовче” към брезнишката гимназия ще участва в конкурса “Дай, бабо, огънче!” в Мещица, а след него ще отбележи 1 година от създаването си

Младите танцьори от фолклорен състав “Граовче” към средно училище “Васил Левски” – Брезник ще представят граовския дух на конкурса “Дай, бабо, огънче!”, който ще се проведе в пернишкото село Мещица, научи Zapadno.com.

“След изявата ни, ще отпразнуваме първия си рожден ден на състава. Пожелаваме си успех!”, сподели ръководителят на “Граовче” Яна Кираджиева. Участието на брезнишкия състав ще бъде в часовия диапазон между 16:30 и 17:30 часа. При благоприятно време младите танцьори ще се изявят на площада в село Мещица, а при дъждовно – в сградата на народно читалище “Пейо Крачолов Яворов”.

В събота (13 май) IX Национален детски фолклорен конкурс “Дай, бабо, огънче!” ще събере индивидуални изпълнители и фолклорни групи от цялата страна. Изпълненията в конкурса ще са разделени на автентичен фолклор и обработен фолклор. Сред изискванията на събитието е участниците да бъдат до 17-годишна възраст.

В края на месец март детският танцов състав „Граовче“ спечели специална награда от националния фестивал „Ритъм в сърцето ми”, който се проведе в София. Припомнете си: Детски фолклорен танцов състав от Брезник обра овациите и награди като показа Граовския дух на национален фестивала „Ритъм в сърцето ми“ в София – СНИМКИ

 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...