Областният управител на Перник: Преди да се е произнесъл съдът по жалбата за референдума в Трън не мога да предприемам никакви действия

Областният управител на Перник Ирена Соколова, която вчера встъпи на длъжността не може да предприема никакви действия по отношение на местния референдум, който трябва да се проведе в община Трън докато Административния съд не се произнесе по жалбата на доскорошния губернатор Васил Михайлов. Това каза тя пред репортер на Zapadno.com.

Припомняме, че бившият областен управител на Перник Васил Михайлов подаде жалба срещу решението на Общинския съвет в Трън за провеждане на местен референдум за добив на полезни изкопаеми. Прочетете още по темата: Областният управител на Перник: Обжалвах референдума в Трън, защото въпросът не е от компетенциите на местната власт Административният съд в Перник образува дело по жалбата на Михайлов. Първото заседание е насрочено за 17 май.

“Административният съд в Перник излезе с определение, което дава становище само по част от темата, а именно в това определение се казва, че внасянето на жалба не отменя решението на Общинския съвет. Самото дело ще се гледа на 17 май. Преди да се е произнесъл съдът по жалбата на областния управител аз не мога да предприемам никакви действия. Ще изчакаме решението на съда и след това съответно Общинският съвет ще може да изпълнява своите решения.”, каза Ирена Соколова.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...