Хора с увреждания и лица над 65-годишна възраст от община Брезник могат да се запишат за социална услуга по проект “Независим живот”

Община Брезник обяви процедура за подбор на лица потребители на услугите по проект „Независим живот” на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020 година. Целевите групи по проекта са хора с увреждания и лица над 65-годишна възраст с ограничения или в невъзможност за самообслужване, съобщават още от брезнишката общинска администрация.

Заявления започнаха да се приемат от 9 май. Приемът ще продължи до 19 май, 2017 година. Срокът за предоставяне на услугите е от 22 май и ще се изпълнява на територията на община Брезник.

“Този проект тече към момента и ще приключи края на месец октомври, 2017 година. В момента се набират нови потребители поради това, че вече има починали, които са били записани по тази програм. Трябва да се попълнят тези освободени от починалите места и затова се отваря нова процедура за набиране на нови потребители.”, каза зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска.

Жителите на община Брезник могат да се възползват от предоставяната социална услуга. Програмата обслужва няколко населени места в Брезнишко. Към момента свободните места за потребители са главно за град Брезник, тъй като в него има починали хора и следователно освободени места за домашните помощници, които са назначени по програмата. Един домашен помощник или домашен асистент обслужва най-малко по двама потребители.

“Когато програмата започна беше направен подбор на обслужващия персонал, тоест на личните асистенти и домашните помощници. Всъщност сега там където има такива лични асистенти и домашни помощници там набираме потребители, но може и в други села. Ако се наложи ще направим разместване.”, допълни още Мария Добревска.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...