Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Брезник наброява 46 члена, които са кадри на Министерство на отбраната, МВР и Специалните служби

Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Брезник е създадена през 2004 година. Към днешна дата организацията е съставена от 46 члена, които взимат участие във всички общоградски чествания и национални празници, които се провеждат в Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Брезнишкият гарнизон води началото си от 1897 година, когато е квартирувано първото поделение в града – конен артилерийски дивизион от състава на поделението в Самоков. През 1907 година в гарнизон “Брезник” е квартируван Пети конен полк, който е участвал във всички войни на България (Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световни войни).

“От полкът са дадени 112 жертви – офицери, сержанти и войници, става дума за Пети конен полк. В бившия казармен район съществува и в момента паметник, чрез който с Указ се отдава военна чест.”, каза офицер от резерва, полковник Петър Петров.

Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Брезник е съставен от кадри на Министерство на отбраната, МВР и Специалните служби. Доайените в Съюза са Атанас Божков и Найден Йоцев.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...