Абитуриентите от Випуск ‘2017 на училището в град Брезник изпяха българските класики “Един неразделен клас” и “След десет години” и посветиха стихотворение на класната си на изпращането – ВИДЕО + СНИМКИ

В истинско шоу се превърна изпращането на абитуриентите от Випуск ‘2017 на средно училище “Васил Левски” в град Брезник. Зрелостниците пяха български песни, бяха коронясани, получиха индивидуални титли и посветиха стихотворение на класния си ръководител, предаде репортер на Zapadno.com.

Брезнишката гимназия изпрати своите 15 абитуриенти от Випуск ‘2017 пред погледите на учители, представители на Община Брезник, общественици и граждани в двора на учебното заведение. Празничната програма по изпращането на зрелостниците започна малко след 12:30 часа. Официални гости на събитието бяха: зам. кметовете на Община Брезник Мария Добревска и Иван Бъчваров, председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова и Милва Огнянова, главен счетоводител на Община Брезник.

Директорът на училището Емилия Вълова приветства абитуриентите, учителите и присъстващите гости със слово. “Скъпи абитуриенти, уважаеми гости, родители и учители, току-що свърши и последният учебен час на абитуриентите от Випуск 2017-а година. Сега ви предстои най-важното – успешно полагане на зрелостните изпити и дипломиране. За 12 години от плахи първокласници, стъпка по стъпка вие упорито и уверено с помощта на родители и учители станахте знаещи, можещи и уверени зрелостници. Завърши най-хубавият, но и най-важният етап във вашия живот. Сега трябва да покажете колко сте подготвени за своя живот, динамично променящият се и развиващ се свят. За живота, в който прохождате. Позволете ми да ви цитирам част от романа “Хвърчащата класна стая” на Ерих Кестнер: “Трябва да се научите твърдо да преглъщате ударите, както се изразяват боксьорите. Трябва да се научите да ги преглъщате и да ги смилате инак още при първата плесница, която ви залепи животът ще бъдете гроги, защото боксьорските ръкавици на живота са дяволски големи, момчета и момичета. Ако изядеш една такава плесница без да си подготвен за нея, достатъчно е след това само някоя от малките стайни мушици да кихне, за да се проснеш с цялата си дължина.”. Аз вярвам, че сте подготвени, за да устоите, за да взимате важните за вас решения и правите изборите в живота си. Правете всичко внимателно, разумно и се стремете то да бъде най-доброто. Не се страхувайте от грешки, те са част от успехите. Бъдете здрави и целеустремени. Сега е вашето време да полетите. На добър час!”, каза директорът на училището Емилия Вълова в приветственото си слово. Зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска и председателят на Общинския съвет Виолета Младенова също отправиха приветствени слова. След словото си председателят на местния мини парламент почерпи зрелостниците и класния им ръководител с шоколадови бонбони и им отправи индивидуални пожелания.

Талантливите певици от вокална група “Песенна дъга” към гимназията изпълниха няколко песни. Сред изпълненията им бяха българските класики “Един неразделен клас” на Фамилия “Тоника” и “След десет години” на ФСБ. Абитуриентите също изпяха песните, а част от тях дори застанаха зад вокалната група. По-малките ученици също отправиха своя поздрав към зрелостниците.

Вижте съвместните им изпълнения в следващите видеа:

Емоциите продължиха по време на коронясването на всичките 15 дванадесетокласници. Всеки един от тях получи корона с приз, грамота и роза. Ето как бяха класирани абитуриентите от своите съученици:

 1. Асен е взривоопасен, хвърли ли тригръмка става спънка – получи титла за най-динамичен.
 2. Богомира всичко анализира и винаги правилният път намира – получи грамота за най-благоразумна.
 3. Валентин е брезнишкият Константин, но му вързаха синджира и вече няма мира – получи грамота за най-завладяващ.
 4. Василена внезапно бе с любовен гръм сразена. Стреличките на Купидон се спряха на нейния балкон – получи грамота за най-любвеобилна.
 5. А, пък Вася с книга в ръка лесно ще покори света – получи приз за най-упорит.
 6. На Даниел без бира сърцето му спира – получи титлата най-безгрижна личност.
 7. Десислав с фигура на Херкулес е културистът на нашия век – получи титла за най-атлетичен.
 8. Емилия е мила и добра и помага на всички в беда – получи приз за най-добродушна.
 9. Деян загадъчен е той, но когато от момичетата е видян за тях става блян – получи грамота за най-енигматичен.
 10. Иван е страшен калпазан, но пък е винаги засмян – получи титла за най-забавен.
 11. Мария, хубава е и напета, тя е наш’та Николета – получи грамота за най-пленителна.
 12. Розалина получава приз от нас, за най-непослушната в час – получи грамота за най-непокорна личност.
 13. Светослав със сивата бегачка всички мачка – получи приз за най-екстремна личност.
 14. Томи първо със “Симсон”-а, перчеше фасона, после с БМВ-то вози мацки по трасето и целува им… вратлето – получи грамота за най-голям любовчия.
 15. Християн от никого не е видян някога пиян. Отличникът на класа може би ще стане гордост на града – получи приз за най-амбициозен.

Абитуриентите изненадаха своя класен ръководител Офелия Стоянова като и подариха стихотворение в рамка, което е посветено специално за нея от целия клас. Завършващите ученици не пропуснаха да отброят от 1 до 12 и да си направят снимки с бивши и настоящи учители, сред които беше и директорът на Общинския исторически музей Аниела Асенова. Абитуриентският бал на зрелостниците ще бъде в пернишкия хотел “Струма” на 24 май.

Разгледайте снимки от изпращането на Випуск ‘2017 на брезнишката гимназия:

 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...