Абитуриентите от Випуск ‘2017 на училището в град Брезник изпяха българските класики “Един неразделен клас” и “След десет години” и посветиха стихотворение на класната си на изпращането – ВИДЕО + СНИМКИ

В истинско шоу се превърна изпращането на абитуриентите от Випуск ‘2017 на средно училище “Васил Левски” в град Брезник. Зрелостниците пяха български песни, бяха коронясани, получиха индивидуални титли и посветиха стихотворение на класния си ръководител, предаде репортер на Zapadno.com.

Брезнишката гимназия изпрати своите 15 абитуриенти от Випуск ‘2017 пред погледите на учители, представители на Община Брезник, общественици и граждани в двора на учебното заведение. Празничната програма по изпращането на зрелостниците започна малко след 12:30 часа. Официални гости на събитието бяха: зам. кметовете на Община Брезник Мария Добревска и Иван Бъчваров, председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова и Милва Огнянова, главен счетоводител на Община Брезник.

Директорът на училището Емилия Вълова приветства абитуриентите, учителите и присъстващите гости със слово. “Скъпи абитуриенти, уважаеми гости, родители и учители, току-що свърши и последният учебен час на абитуриентите от Випуск 2017-а година. Сега ви предстои най-важното – успешно полагане на зрелостните изпити и дипломиране. За 12 години от плахи първокласници, стъпка по стъпка вие упорито и уверено с помощта на родители и учители станахте знаещи, можещи и уверени зрелостници. Завърши най-хубавият, но и най-важният етап във вашия живот. Сега трябва да покажете колко сте подготвени за своя живот, динамично променящият се и развиващ се свят. За живота, в който прохождате. Позволете ми да ви цитирам част от романа “Хвърчащата класна стая” на Ерих Кестнер: “Трябва да се научите твърдо да преглъщате ударите, както се изразяват боксьорите. Трябва да се научите да ги преглъщате и да ги смилате инак още при първата плесница, която ви залепи животът ще бъдете гроги, защото боксьорските ръкавици на живота са дяволски големи, момчета и момичета. Ако изядеш една такава плесница без да си подготвен за нея, достатъчно е след това само някоя от малките стайни мушици да кихне, за да се проснеш с цялата си дължина.”. Аз вярвам, че сте подготвени, за да устоите, за да взимате важните за вас решения и правите изборите в живота си. Правете всичко внимателно, разумно и се стремете то да бъде най-доброто. Не се страхувайте от грешки, те са част от успехите. Бъдете здрави и целеустремени. Сега е вашето време да полетите. На добър час!”, каза директорът на училището Емилия Вълова в приветственото си слово. Зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска и председателят на Общинския съвет Виолета Младенова също отправиха приветствени слова. След словото си председателят на местния мини парламент почерпи зрелостниците и класния им ръководител с шоколадови бонбони и им отправи индивидуални пожелания.

Талантливите певици от вокална група “Песенна дъга” към гимназията изпълниха няколко песни. Сред изпълненията им бяха българските класики “Един неразделен клас” на Фамилия “Тоника” и “След десет години” на ФСБ. Абитуриентите също изпяха песните, а част от тях дори застанаха зад вокалната група. По-малките ученици също отправиха своя поздрав към зрелостниците.

Вижте съвместните им изпълнения в следващите видеа:

Емоциите продължиха по време на коронясването на всичките 15 дванадесетокласници. Всеки един от тях получи корона с приз, грамота и роза. Ето как бяха класирани абитуриентите от своите съученици:

 1. Асен е взривоопасен, хвърли ли тригръмка става спънка – получи титла за най-динамичен.
 2. Богомира всичко анализира и винаги правилният път намира – получи грамота за най-благоразумна.
 3. Валентин е брезнишкият Константин, но му вързаха синджира и вече няма мира – получи грамота за най-завладяващ.
 4. Василена внезапно бе с любовен гръм сразена. Стреличките на Купидон се спряха на нейния балкон – получи грамота за най-любвеобилна.
 5. А, пък Вася с книга в ръка лесно ще покори света – получи приз за най-упорит.
 6. На Даниел без бира сърцето му спира – получи титлата най-безгрижна личност.
 7. Десислав с фигура на Херкулес е културистът на нашия век – получи титла за най-атлетичен.
 8. Емилия е мила и добра и помага на всички в беда – получи приз за най-добродушна.
 9. Деян загадъчен е той, но когато от момичетата е видян за тях става блян – получи грамота за най-енигматичен.
 10. Иван е страшен калпазан, но пък е винаги засмян – получи титла за най-забавен.
 11. Мария, хубава е и напета, тя е наш’та Николета – получи грамота за най-пленителна.
 12. Розалина получава приз от нас, за най-непослушната в час – получи грамота за най-непокорна личност.
 13. Светослав със сивата бегачка всички мачка – получи приз за най-екстремна личност.
 14. Томи първо със “Симсон”-а, перчеше фасона, после с БМВ-то вози мацки по трасето и целува им… вратлето – получи грамота за най-голям любовчия.
 15. Християн от никого не е видян някога пиян. Отличникът на класа може би ще стане гордост на града – получи приз за най-амбициозен.

Абитуриентите изненадаха своя класен ръководител Офелия Стоянова като и подариха стихотворение в рамка, което е посветено специално за нея от целия клас. Завършващите ученици не пропуснаха да отброят от 1 до 12 и да си направят снимки с бивши и настоящи учители, сред които беше и директорът на Общинския исторически музей Аниела Асенова. Абитуриентският бал на зрелостниците ще бъде в пернишкия хотел “Струма” на 24 май.

Разгледайте снимки от изпращането на Випуск ‘2017 на брезнишката гимназия:

 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...