Двоен повод за празнуване в училището на град Трън – патронен празник и изпращане на абитуриентите от Випуск ‘2017 – СНИМКИ

Средно училище “Гео Милев” в град Трън отбеляза патронния си празник и изпрати абитуриентите от Випуск ‘2017. Тази година трънската гимназия изпрати 10 зрелостници, предаде репортер на Zapadno.com.

Празникът започна в 12 часа в двора на училището, където се събраха всички класове на учебното заведение, учители и гости. Сред официалните гости бяха: Жана Соларова, началник на Районно управление “Полиция” – Трън, Мая Деянова, секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Катя Божидарова, началник “Социално подпомагане” – Трън, Магда Младенова, отдел “Закрила на детето”, Таня Иванова, директор на Център за обществена подкрепа – Трън, бивши учители и служители на училището.

Началото беше белязано с изнасяне на училищното знаме и издигане на българския трибагреник. Директорът на СУ “Гео Милев” Костадинка Крумова отправи приветствено слово към всички присъстващи. “Уважаеми гости, уважаеми родители и колеги, скъпи абитуриенти, в учебната година всеки учител и ученик имат два вълнуващи празника – единият е свързан с прохладното септемврийско утро, в което посрещаме малките първокласници и им пожелаваме “Добре дошли”, другият е свързан с майското ухание на люляците, с нотка на тъга, но и с гордост, с проронени сълзи за нещо безвъзвратно отлетяло за дните на отминалото безгрижно детство. В съзнанието на всеки българин за цял живот остава стиховете “Върви, народе възродени, към светла бъднина върви” и всеки от нас с умиление се връща към своето детство, към своите учители, към последните си дни прекарани в любимото училище. Скъпи абитуриенти, уроците не свършват с последния учебен ден. От днес пред вас стои отворената книга на живота, която всеки ще допише сам. Уважаеми родители, честита зрелост на вашите деца. Благодаря ви за разбирането, подкрепата, за избора на нашето училище и за доверието към нас – учителите и служителите на средно училище “Гео Милев”. Уважаеми колеги, честит празник! Пожелавам ви здраве и късмет! Останете верни на дълга си, давайте на своите деца сърцата си и мечтите си. Бъдете все така всеотдайни, за да направите от нашите деца мислещи, себеуважаващи и зрели хора, защото те са нашето бъдеще. Скъпи зрелостници от Випуск 2017-а година, пожелавам ви здраве, късмет и щастие, а успехи да съпътстват всяко ваше начинание. Да вярвате, че най-хубавото предстои и дори да има трудности, да ги посрещате с усмивка, защото животът е най-големият учител. Превърнете трудностите в победа, а мечтите в реалност. Не се отказвайте от тях, защото мечтите са вашите криле. Успехът се крие в самите вас. Вървете смело и решително напред. Нека всеки отнесе със себе си частица спомен за нашето училище, вашите учители и приятели. На днешния ден искам да ви изпратя с най-хубавите български думи – На добър път, момичета и момчета от Випуск 2017-а година.”, каза на празника директорът на училището Костадинка Крумова.

Приветствено слово беше отправено и от зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова и секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните Мая Деянова.

В програмата бяха включени рецитали от ученици по стихове на Гео Милев, рецитал на първокласници по детски стихове на Гео Милев, сценката “Годишен изпит” от романа “Под игото” представена от петокласници, изпълнение на вокална група за народни песни към училището и изпълнение на фолклорния танцов състав към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”.

Абитуриентите на Трън бяха изпратени под звуците на вечни български песни и с подарък – цвете. Балът на учениците от Випуск ‘2017 ще бъде на в местния хотел „Ерма“ на 24 май.

Разгледайте снимки от патронния празник и изпращането на абитуриентите на училището в Трън:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...