Ще изграждат ферма за 102 дойни крави на площ 3,278 декара в землището на брезнишкото село Ребро

Кравеферма с капацитет 102 крави ще бъде изградена в брезнишкото село Ребро, научи Zapadno.com.

Възложител на инвестиционното предложение е Светослав Седевчев, а имотът върху който ще се гради бъдещата ферма е негова собственост. Имотът е с площ 3,278 декара и представлява стопански двор. За изграждането на фермата се предвижда монолитно строителство, ниско застрояване на сграда представляваща обор с площ около 1300 квадратни метра с капацитет 102 крави, при свободно боксово отглеждане на животните. Това гласи инвестиционното предложение на предприемача.

Кравите ще се отглеждат единствено за добив на мляко и не се предвиждат дейности по преработване на млякото, клане на животните и преработване на месни продукти.

На 3 май Регионална инспекция по околна среда и водите – Перник е излязла с решение да не се извършва оценка на въздействието върху околната среда за инвестиционното предложение. Мотивът е, че изграждането на фермата няма да окаже отрицателно въздействие върху околната среда.

През последните 20 години в няколко населени места в община Брезник бяха изградени ферми за отглеждане на селскостопански животни – от крави до овце. Предприемачите избират Брезнишко за развитие на бизнеса си заради благоприятните климатични и природни особености. Към момента най-голямата кравеферма е разположена в местността “Равна шума” до град Брезник и е собственост на фирма “Агрива”. В нея се отглеждат елитни крави, а за всяко разрастване на модерното стопанство помагат консултанти от Израел.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...