Видният брезничанин Борислав Христов беше изненадан за 90-годишния си юбилей в Общинския исторически музей от приятели, с които ходи на екскурзии – ВИДЕО

Приятели изненадаха видния брезничанин Борислав Христов по повод неговия 90-годишен юбилей. Групата, с която дядо или чичо Боре, както му казват повечето хора в града, ходи на екскурзии се беше събрала в Общинския исторически музей и посрещна скъпия за всички гост, предаде репортер на Zapadno.com.

Днес Борислав Христов става на 90 години. Брезничанинът дълги години е работил като счетоводител и е помогнал на много негови съграждани. Той е и първият знаменосец на брезнишката гимназия “Васил Левски”. Преди един месец Zapadno.com сподели част от спомените на дядо Боре. Припомнете си: Дядо Боре – първият знаменосец на брезнишката гимназия „Васил Левски“ и най-възрастният член на пенсионерски клуб „Белите брези“

По стара българска традиция рожденикът беше посрещнат с питка и сол, както и зелена китка, която му беше сложена в джоба. Приветствие отправи директорът на музея Аниела Асенова. “Посрещаме един много важен гост. Това е нашият чичо Боре, който днеска има 90-годишен юбилей. И те посрещам по стара българска традиция, без английски песни, а с китка. Китката в българския фолклор се дава за обич, но не само между младите, а даваме и на теб, защото много те обичаме и много те уважаваме.”, обърна се Аниела Асенова към юбилярят.

Дядо Боре не скри емоциите си от направената изненада. “Изненадан съм, същевременно благодаря много за вниманието, което се оказва спрямо мене. Благодаря на всички и желая ви на всички: първо – здраве, второ – да ме надживеете. Весели и щастливи, да сме живи, да сме здрави догодина до амина. Живот и здраве! Обичам ви! Уважавам ви!”, каза на присъстващите си приятели рожденикът. След словото си той вдигна тост с чаша вино. Освен напитки, сладки и солени изкушения, на масата беше сложена и домашна торта, което не беше сладка, а солена.

Българската народна музика, която зазвуча в музея изпълни празника с още по-весело настроение. Баба Елена беше първата, която поведе хоро, а дядо Боре и помогна. Техните приятели от туристическата група също се включиха в танците.

Вижте как беше посрещнат Борислав Христов на юбилея си във видеото на Zapadno.com:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...