Социални услуги в общините Брезник и Трън са включени в изследване за обособяване на екипи за специализирана подкрепа и кризисна интервенция

В Пернишка област се обособяват екипи за специализирана подкрепа и кризисна интервенция за деинституционализация на деца и възрастни, съобщи пресцентърът на Агенцията за социално подпомагане, цитиран от БТА.

Инициативата се реализира по проект за повишаване на капацитета на служителите в сферата на закрилата на детето, социалните услуги и социалното подпомагане. До края на май ще бъде изготвен анализ, конкретизиращ нуждите от специализирана подкрепа и кризисна интервенция на потребителите, използващи действащите социални услуги на територията на региона. В изследването са включени 15 социални услуги, функциониращи на територията на пет общини: Перник – 6, Брезник – 1, Трън – 3, Радомир – 3 и Ковачевци.

Проектът “Повишаване на капацитета на служителите в сферата на закрилата на детето, социалните услуги и социалното подпомагане” е изпълняван от Агенцията за социално подпомагане по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Дейностите са стартирали в началото на февруари, а реализацията му ще продължи до 31 декември, 2019 година. С изпълнението му ще се създадат предпоставки за по-ефективно осъществяване на реформата в системата на социално подпомагане с трите й основни компонента – социални помощи, социални услуги и закрила на детето.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...