Административният съд в Перник прекрати делото срещу референдума в община Трън след като областният управител оттегли жалбата от предшественика и

Делото срещу местния референдум, който трябва да се проведе в община Трън на 11 юни е прекратено от Административния съд в Перник, който трябваше да го разглежда днес. Прекратяването е станало, след като настоящият областен управител на Перник Ирена Соколова е оттеглила жалбата на предшественика и – Васил Михайлов. От Административният съд в Перник пуснаха прессъобщение по горещата тема. Ето какво гласи съобщението:

Във връзка с адм. дело № 220 по описа на Административен съд – Перник за 2017 г., образувано по жалба на Областния управител на гр. Перник срещу Решение №64 по Протокол №8 от извънредно заседание на Общински съвет – Трън, проведено на 21.04.2017 г. за одобряване предложението за произвеждане на местен референдум на територията на Община Трън на 11 юни 2017 г. за отговор на въпроса:„Против ли сте Община Трън, чрез Общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и преработка на метални полезни изкопаеми?“, насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 17.05.2017 г. от 11:30 часа:

С молба Областният управител на гр. Перник оттегли жалбата си срещу Решение №64 по Протокол №8 от извънредно заседание на Общински съвет – Трън, проведено на 21.04.2017 г. за одобряване предложението за произвеждане на местен референдум на територията на Община Трън на 11 юни 2017 г. за отговор на въпроса:„Против ли сте Община Трън, чрез Общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и преработка на метални полезни изкопаеми?“

На основание чл. 159, т. 8 във вр. с чл. 155, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс, с протоколно определение на Административен съд – Перник от съдебно заседание, проведено на 17.05.2017 г., жалбата е оставена без разглеждане, като производството по адм. дело №220 по описа на съда за 2017 г. е прекратено.

Виж също...

1 Response

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...