Деца и младежи от брезнишко не се пречупиха от мрачното време и показаха спортния си дух под дъжда – ВИДЕО + СНИМКИ

Общински спортен празник се проведе на стадион “Чорни” в град Брезник. В събитието участваха деца и младежи от детска градина “Брезица” и средно училище “Васил Левски”, основно училище “Христо Смирненски”-Ноевци и детската градина към учебното заведение. Организатор на празника е Община Брезник, а мотото беше “Да спортуваш е модерно”, предаде репортер на Zapadno.com.

На 17 май с редица инициативи в страната се отбелязва Денят на българския спорт. Този ден се чества след Решение № 581 на Министерски съвет от 4 август, 2006 година. Спортният празник в Брезник беше под патронажа на кмета Васил Узунов и се организира за девета поредна година. Празникът е иницииран от Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Участниците се състезаваха в различни спортни дисциплини – масов крос, колоездене, футбол на малки вратички, волейбол, баскетбол и игра 21. Едновременно с надпреварите бяха подсигурени допълнителни занимания като въртене на обръч, скачане на въже, игра на федербал и занимателни игри за децата от детските градини. Победителите в състезанията бяха наградени с медали, спортни шапки и протектори.

Събитието беше открито малко след 10 часа на стадион “Чорни”. “Спортът е алтернатива на пушене, пиене на алкохол и на всички вредни навици, които виждаме, че  се появяват при нашите деца.”, каза старши експертът на отдел „Образование и култура“ към Община Брезник Наталия Първанова.

След словото на Наталия Първанова думата беше дадена на заместник кметът на Община Брезник Мария Добревска. “Уважаеми учители, уважаеми директори на училищата, мили дечица и малки, и големи. Понеже виждам, че сте много нетърпеливи и времето ни чака да започнем, за да не започне да вали. Откривам днешния спортен празник, пожелавам на всички ви да се забавлявате преди всичко, да бъдете много весели и усмихнати. Най-добрите да победят и нека да победи феърплеят, тоест честната игра между вас. Откривам днешния спортен празник и даваме старт на всички състезания днес.”, каза от микрофона Мария Добревска.

Вижте как беше открит спортният празник във видеото на Zapadno.com:

Старши експертът на отдел „Образование и култура“ към Община Брезник Наталия Първанова поясни на участниците каква е програмата и къде ще се проведат състезанията. Почти всички спортни надпревари се проведоха на стадиона и в салона към него. Единствено колоезденето събра най-добрите велосипедисти на улица “Иван Тимофеев” до пресечката и с улица “Октомври” и обратно – финал пред площада на стадиона. Полицейския екип на Районно управление “Полиция”-Брезник бдяха за сигурността на участниците и безпроблемното провеждане на мероприятията.

Най-много деца и младежи се състезаваха в масовия крос, в който се включиха дори и учители. Дължините за бягане бяха различни, а старт даваха учители от училищата. Някои от бягащите бяха подкрепяни от динамична агитка, която с викове ги нахъсваше от трибуните. Малко преди да започне колоезденето времето стана по-неприятно като заваля дъжд и принуди част от състезаващите се да се приберат в салона към стадиона, където се проведоха някои от спортните дисциплини. Дъждът и вятърът не уплашиха колоездачите, футболистите, баскетболистите и играчите на игра 21. Дори да мощна агитка от училището на село Ноевци не се притесни от дъждовните капки и продължи да подкрепя отбора си.

Разгледайте снимки от провелия се днес спортен празник в град Брезник:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...