Деца и младежи от брезнишко не се пречупиха от мрачното време и показаха спортния си дух под дъжда – ВИДЕО + СНИМКИ

Общински спортен празник се проведе на стадион “Чорни” в град Брезник. В събитието участваха деца и младежи от детска градина “Брезица” и средно училище “Васил Левски”, основно училище “Христо Смирненски”-Ноевци и детската градина към учебното заведение. Организатор на празника е Община Брезник, а мотото беше “Да спортуваш е модерно”, предаде репортер на Zapadno.com.

На 17 май с редица инициативи в страната се отбелязва Денят на българския спорт. Този ден се чества след Решение № 581 на Министерски съвет от 4 август, 2006 година. Спортният празник в Брезник беше под патронажа на кмета Васил Узунов и се организира за девета поредна година. Празникът е иницииран от Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Участниците се състезаваха в различни спортни дисциплини – масов крос, колоездене, футбол на малки вратички, волейбол, баскетбол и игра 21. Едновременно с надпреварите бяха подсигурени допълнителни занимания като въртене на обръч, скачане на въже, игра на федербал и занимателни игри за децата от детските градини. Победителите в състезанията бяха наградени с медали, спортни шапки и протектори.

Събитието беше открито малко след 10 часа на стадион “Чорни”. “Спортът е алтернатива на пушене, пиене на алкохол и на всички вредни навици, които виждаме, че  се появяват при нашите деца.”, каза старши експертът на отдел „Образование и култура“ към Община Брезник Наталия Първанова.

След словото на Наталия Първанова думата беше дадена на заместник кметът на Община Брезник Мария Добревска. “Уважаеми учители, уважаеми директори на училищата, мили дечица и малки, и големи. Понеже виждам, че сте много нетърпеливи и времето ни чака да започнем, за да не започне да вали. Откривам днешния спортен празник, пожелавам на всички ви да се забавлявате преди всичко, да бъдете много весели и усмихнати. Най-добрите да победят и нека да победи феърплеят, тоест честната игра между вас. Откривам днешния спортен празник и даваме старт на всички състезания днес.”, каза от микрофона Мария Добревска.

Вижте как беше открит спортният празник във видеото на Zapadno.com:

Старши експертът на отдел „Образование и култура“ към Община Брезник Наталия Първанова поясни на участниците каква е програмата и къде ще се проведат състезанията. Почти всички спортни надпревари се проведоха на стадиона и в салона към него. Единствено колоезденето събра най-добрите велосипедисти на улица “Иван Тимофеев” до пресечката и с улица “Октомври” и обратно – финал пред площада на стадиона. Полицейския екип на Районно управление “Полиция”-Брезник бдяха за сигурността на участниците и безпроблемното провеждане на мероприятията.

Най-много деца и младежи се състезаваха в масовия крос, в който се включиха дори и учители. Дължините за бягане бяха различни, а старт даваха учители от училищата. Някои от бягащите бяха подкрепяни от динамична агитка, която с викове ги нахъсваше от трибуните. Малко преди да започне колоезденето времето стана по-неприятно като заваля дъжд и принуди част от състезаващите се да се приберат в салона към стадиона, където се проведоха някои от спортните дисциплини. Дъждът и вятърът не уплашиха колоездачите, футболистите, баскетболистите и играчите на игра 21. Дори да мощна агитка от училището на село Ноевци не се притесни от дъждовните капки и продължи да подкрепя отбора си.

Разгледайте снимки от провелия се днес спортен празник в град Брезник:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...