Областният управител Ирена Соколова: Оттеглих жалбата срещу референдума в община Трън, за да се чуе гласът на хората, но желанието ми е да има инвестиции в района

Областният управител на Перник Ирена Соколова е оттеглила жалбата срещу местния референдум в община Трън, защото смята, че трябва да се чуе гласът на хората в региона, но също така не изключи и желанието да се направят инвестиции в Трънско. Това сподели тя пред репортер на Zapadno.com.

Жалбата срещу общественото допитване в Трънско беше внесена в съда от бившия областен управител на Перник Васил Михайлов. Административният съд в Перник образува дело по жалбата, което днес трябваше да се гледа. След оттеглянето на жалбата съдът прекрати административното дело.

Областният управител каза какви са мотивите и да оттегли жалбата направена от нейния предшественик. “Смятам, че е важно да се чуе мнението на хората. Разбира се това, което е направил областният управител (бел. ред. бившият областен управител Васил Михайлов) е било ценно и абсолютно законосъобразно. Но и след определението на съда, че не бива да се спира изпълнението на решението сметнах, че наистина е добре да се чуе вотът на хората. Разбира се желанието да има инвестиции на територията на община Трън е и мое желание, но нека ги направим заедно с желанието на хората. Тоест нека да направим така, че да бъдат остойностени и двете мнения – и на инвестицията, и на хората, защото дори и когато се направи инвестиция тя пак ще бъде за тях. Така че струва ми се разумно да се чуе и мнението на хората и да има инвестиция, но нека да бъде направено заедно.”, каза областният управител Ирена Соколова за Zapadno.com.

Виж също...

1 Response

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...