Пернишкият бизнес подкрепя златодобива в Трънско

Регионална организация в Перник на най-голямото сдружение на работодателите – КРИБ, подкрепя инвестиционното намерение за златодобив в Трънско. Това беше подчертано на годишното отчетно-изборно събрание на организацията, съобщи “Стандарт“.

“КРИБ категорично застава зад дъщерната фирма на „Асарел Медет” – „Евромакс Сървисиз”, която иска концесия за добив на златни и сребърни руди в Трън и която ще инвестира в района 250 млн. евро”, обяви Георги Милев, който беше преизбран за председател на сдружението. Той аргументира подкрепата на организацията с предстоящото създаване на голям брой работни места, както и със създаването на работа за пернишкия бизнес. Инвестицията тотално ще раздвижи западналия Трънски край, убеден е Милев. По думите му провеждането на референдум за златодобива в община Трън би било противоконституционно, тъй като само държавата може да се разпорежда с подземните богатства на страната.

В момента в КРИБ-Перник членуват 45 фирми, а при учредяването му бяха 25, подчерта Георги Милев и поясни, че желаещите да се включат в бизнес обединението са много, но възприетите критерии за повече открити работни места и почтеност към държавата и местната власт налагат ограничения. Досега искахме политиците да не ни пречат, сега искаме да ни помагат, посочи той и допълни, че преждевременната оставка на второто правителство на Бойко Борисов и последвалите пет месеца са коствали много на бизнеса и сега се наваксват, пише още “Стандарт“.

Сдружението на пернишкия бизнес иска съдействие от държавата с мерки срещу фалшивите болнични листове. За 2016 г. броят на изплатените от фирмите отпуски по болест е с 2/3 по-голям от този за предходната година, коментира Милев. Големият брой болнични листа ни кара да мислим, че при издаването им има нещо нередно, а това ощетява както работодателите, така и НОИ, заяви още той.

Снимка: Александър Александров

Виж също...

1 Response

  1. Aleks каза:

    https://www.facebook.com/jordan.jordanoff/posts/10213236457091876

    Pernishkiat Bisness ?!- Tozi da ne se vzema na seriozno… ne znaex 4e semkoprodava4ite imat orzanizacia sas kapital 5lv.

    Kazvaite si PERNISHKITE PRODAZNICI za shepa zlato.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...