Танцьорите от детски фолклорен състав “Граовче” към брезнишката гимназия доказаха българския си дух пред публиката на конкурса “Дай, бабо огънче!”, на който спечелиха второ място

Детският фолклорен танцов състав “Граовче” към брезнишкото средно училище “Васил Левски” спечели втора награда от националния конкурс “Дай, бабо огънче!”, който се проведе през изминалите почивни дни в пернишкото село Мещица. Освен този повод за празнуване съставът имаше и друг – една година от създаването си. Това съобщи за читателите на Zapadno.com ръководителят на “Граовче” Яна Кираджиева.

Участието на брезнишките таланти на Деветия национален конкурс в Мещица беше в събота (13 май). Това беше първото участие на детския фолклорен танцов състав в “Дай, бабо огънче!”. Журито на конкурса е определило представянето на талантливите деца да бъде наградено с второ място в първа възрастова група на танцовите състави.

“След участието си отпразнувахме и първия си рожден ден на състава. Искам да благодаря на моите приятели и колеги от АНТП “Граовка Младост” град Перник – Мартина Владимирова и Антон Благоев за това, че ме подкрепиха и бяха с мен на конкурса. Искрени благодарности и на родители и техните прекрасни деца, за тяхното търпение, за това че имат борбен дух и носят в себе си българското.”, сподели ръководителят на “Граовче” Яна Кираджиева.

Въпреки че е едва на една година детският фолклорен състав към брезнишката гимназия бележи успехи на конкурси, в които взима участие и печели симпатиите на публиката при всяко участие в събития.

На второ място в първа възрастова група бяха наградени още частна детска градина “Детски свят” от град София и танцова формация “Деница” от град Пловдив. Специална награда в тази група е присъдена на група “Слънце” от детска градина “Валентина Терешкова” – филиал Ярджиловци. Първа награда печелят: детския танцов състав към народно читалище “Просвещение-1870” от град Брезник, детски танцов състав “Вихрен” към народно читалище “Н. Вапцаров-1866” от град Благоевград и детски танцов състав “Мрачанче” към начално училище “Архимандрит Зиновий” от град Радомир. В първата възрастова група имаше и трета награда, която беше присъдена на: детски танцов състав “Радомирчета”, танцова формация “Майсторите на танца” към народно читалище “Пробуда-1922 г.” от село Драгичево, танцова формация “Еуфория” от град Радомир и детски танцов състав “Ресиловче” от село Ресилово.

Разгледайте снимки на детския фолклорен състав “Граовче” от участието в конкурса и отбелязването на годишнината:

Снимки: Яна Кираджиева

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...