Млади хора от Трън изненадаха екипа на Младежки информационно-консултантски център – Перник с активността си – СНИМКИ

Млади хора от Трън изненадаха екипът на Младежки информационно-консултантски център – Перник с активността си. Това се случи на среща, която се проведе в заседателната зала в Община Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

По покана на Oбщина Трън екипът на МИКЦ – Перник Станислава Генадиева – ръководител, Александър Кръстанов – консултант „Кариерно ориентиране“ и специалист „Обучения“ и Кристина Георгиева – специалист „Информационни услуги“ се срещнаха с млади хора от града.

“Първоначално искахме да им предоставим информация за дейността на Младежки
информационно-консултантски център – Перник, но на тях им стана много интересно и буквално искаха да си тръгват от срещата. Ние им предоставихме информацията, която беше по плана за срещата, дадохме им възможност да ни зададат въпроси и не искаха да си тръгват, а искаха да им покажем какво правим.”, каза за Zapadno.com ръководителят на Младежки информационно-консултантски център – Перник Станислав Генадиева.

Интересът на трънските младежи накарал гостите от Перник да организират две игри с участието им. Чрез игрите младите хора от Трън са разбрали как протичат обученията на МИКЦ-Перник. “Показахме им по какъв начин протичат нашите обучения, които са по интерактивен начин с ролеви игри и учене чрез преживяване. Младежите първоначално малко се стреснаха, но им казахме, че няма да им четем лекции и така нататък. Те поискаха да им покажем какво е интерактивна игра и как се случват те. Нещо кратко направихме и не беше кой знае какво, но младежите в Трън са страшно готини.”, сподели още Станислав Генадиева. Наблюденията и са, че в Трън има много будни младежи.

На събитието бяха представени възможностите за включване на младежи в обученията и консултациите, които организира „Младежки информационно-консултантски център – Перник“. За нас е важно да работим за развитието на младите хора от населените места във всички общини в
областта, каза Станислава Генадиева. И добави, че екипът и темите са подбрани съобразно потребностите на младежите.

В края на май екипът на МИКЦ организира обучение на тема „Развитие на презентационните умения“, с обучител председателят на Национална асоциация по дебати. Обучението ще бъде еднодневно, а единственото, което се изисква от младежите е да бъдат мотивирани и да имат желание да се включат. Кандидатстването става чрез обявени формуляри на официалната страница на Младежки информационно-консултантски център-Перник във Фейсбук.

През юни предстои да организираме едно обучение, което цели да подготви младите хора за оцеляване в природата. Знаем, че през летните месеци много туристи решават да посетят планината, но тя крие и своите опасности. Затова ще се опитаме да им дадем базови познания в рамките на 10 модула, които включват оцеляване сред природата, оказване на бърза помощ, бивакуване, разпознаване на горски растения и животни, опазване на околната среда и други.

В момента се провеждат и две кампании част от проекта МИКЦ – Перник – „Познаваме ли институциите?“ и „Перник на младите“. Паралелно с това в училищата и в Общински младежки дом по предварителна заявка се организират консултации по „Кариерно ориентиране“ и „Здравословен начин на живот“. Дейностите на МИКЦ – Перник са предназначени за млади хора на възраст между 15 и 29 години. И всички услуги, които предоставя центърът са безплатни.

Разгледайте снимки от провелата се среща на млади хора от Трън с МИКЦ – Перник:

Снимки: Младежки информационно-консултантски център – Перник

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...