Над 3000 души от региона са посетили информационните срещи на Областен информационен център – Перник за последните 6 години

Областен информационен център – Перник е провел 130 срещи в региона през последните 6 години. Над 3000 души от общините Перник, Радомир, Брезник, Земен, Трън и Ковачевци са посетили информационните срещи, които Центърът е организирал от 2011 година насам. Това стана ясно на информационна среща, която се проведе в Областния информационен център, предаде репортер на Zapadno.com.

Краят на националната инициатива на Областните информационни центрове, която стартира преди около 2 месеца беше отбелязан в ОИЦ-Перник. “Идеята беше да се отбележат 60 години от създаването на Европейски социален фонд, 10 години от членството на България в Европейския съюз и отделно да се популяризира председателството на страната ни в Съвета на ЕС и 6 години от създаването на мрежата от всички центрове.”, каза инженер Ирена Георгиева, управител на Областен информационен център – Перник.

Областният информационен център в Перник е започнал своята дейност през месец декември, 2011 година. Той е част от мрежата информационни центрове в цялата страна и поради тази причина честването по повод 6-годишнината от създаването им беше отбелязана вчера в териториалната структура в Перник. “Визията на всички Центрове в цяла България е една и съща. Поради тази причина тези 6 години са част от националната инициатива и затова го отбелязахме вчера. Следейки времето модулите бяха разделени. Предишният модул беше “На гости на ОИЦ-Перник”, в който акцентът падаше върху десетте години България като член на Европейския съюз. Концертът-хепънинг беше най-голямото събитие, което направихме и там се фокусирахме върху 60-та годишнина на Европейския социален фонд.”, добави още инженер Ирена Георгиева.

По време на срещата стана ясно колко хора са обучени от ОИЦ-Перник за последните 6 години и колко инициативи са реализирани. Над 130 са проведените информационни събития в Пернишка област, а над 1700 посетители в Областния информационен център са получили отговори на своите запитвания. В медиите са излезли над 700 публикации, свързани с дейността на Центъра. “Отправям специални благодарности на екипа на проекта, които винаги са до нас и винаги ни подкрепят. Благодарение на тях можем да си вършим работата по начин, по който смятам, че го правим професионално. Действително те заставайки зад нас е много по-добрият вариант. Има екипи, които не се разбират, а там е по-трудно и сложно. Благодарност и към всички медии, защото вие ни отразявате коректно. Няма събитие, което да не сте го отразили, както трябва. Всеки път идеята е да ви покажем, че сте много значима част от нашата работа, защото реално чрез вас ние достигаме до хората.”, каза още управителят на Областен информационен център – Перник.

Мрежата от Областни информационни центрове в България наброява 27.

Снимка: Областен информационен център – Перник

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...