Над 3000 души от региона са посетили информационните срещи на Областен информационен център – Перник за последните 6 години

Областен информационен център – Перник е провел 130 срещи в региона през последните 6 години. Над 3000 души от общините Перник, Радомир, Брезник, Земен, Трън и Ковачевци са посетили информационните срещи, които Центърът е организирал от 2011 година насам. Това стана ясно на информационна среща, която се проведе в Областния информационен център, предаде репортер на Zapadno.com.

Краят на националната инициатива на Областните информационни центрове, която стартира преди около 2 месеца беше отбелязан в ОИЦ-Перник. “Идеята беше да се отбележат 60 години от създаването на Европейски социален фонд, 10 години от членството на България в Европейския съюз и отделно да се популяризира председателството на страната ни в Съвета на ЕС и 6 години от създаването на мрежата от всички центрове.”, каза инженер Ирена Георгиева, управител на Областен информационен център – Перник.

Областният информационен център в Перник е започнал своята дейност през месец декември, 2011 година. Той е част от мрежата информационни центрове в цялата страна и поради тази причина честването по повод 6-годишнината от създаването им беше отбелязана вчера в териториалната структура в Перник. “Визията на всички Центрове в цяла България е една и съща. Поради тази причина тези 6 години са част от националната инициатива и затова го отбелязахме вчера. Следейки времето модулите бяха разделени. Предишният модул беше “На гости на ОИЦ-Перник”, в който акцентът падаше върху десетте години България като член на Европейския съюз. Концертът-хепънинг беше най-голямото събитие, което направихме и там се фокусирахме върху 60-та годишнина на Европейския социален фонд.”, добави още инженер Ирена Георгиева.

По време на срещата стана ясно колко хора са обучени от ОИЦ-Перник за последните 6 години и колко инициативи са реализирани. Над 130 са проведените информационни събития в Пернишка област, а над 1700 посетители в Областния информационен център са получили отговори на своите запитвания. В медиите са излезли над 700 публикации, свързани с дейността на Центъра. “Отправям специални благодарности на екипа на проекта, които винаги са до нас и винаги ни подкрепят. Благодарение на тях можем да си вършим работата по начин, по който смятам, че го правим професионално. Действително те заставайки зад нас е много по-добрият вариант. Има екипи, които не се разбират, а там е по-трудно и сложно. Благодарност и към всички медии, защото вие ни отразявате коректно. Няма събитие, което да не сте го отразили, както трябва. Всеки път идеята е да ви покажем, че сте много значима част от нашата работа, защото реално чрез вас ние достигаме до хората.”, каза още управителят на Областен информационен център – Перник.

Мрежата от Областни информационни центрове в България наброява 27.

Снимка: Областен информационен център – Перник

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...