Регионалната здравна инспекция ще прави анонимни и безплатни изследвания по повод Деня на съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН

Регионалната здравна инспекция в Перник обявява Ден на отворените врати на 19 май (петък), научи Zapadno.com.

През утрешния ден от 8:30 до 16:30 часа в сградата на Регионална здравна инспекция – Перник, която се намира на улица „Миньор“ № 15. По време на Деня на отворените врати всеки, който желае ще има възможност за анонимно и безплатно консултиране и изследване за установяване на ХИВ статус. Инициативата е във връзка с отбелязване на 21 май – Ден на съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, съобщиха от Инспекцията.

Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН се отбелязва всяка година в третата неделя от месец май. В световен мащаб на този ден стотици хиляди хора от над 1200 организации в 115 страни участват в най-голямото и най-старо събитие, свързано с проблема ХИВ/СПИН. За първи път този ден се отбелязва на 2 май, 1983 година в Сан Франциско и Ню Йорк, когато все още се знае твърде малко за болестта, а официално регистрираните случаи на СПИН са били няколко хиляди. В България денят се отбелязва от 1992 година.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...