Регионалната здравна инспекция ще прави анонимни и безплатни изследвания по повод Деня на съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН

Регионалната здравна инспекция в Перник обявява Ден на отворените врати на 19 май (петък), научи Zapadno.com.

През утрешния ден от 8:30 до 16:30 часа в сградата на Регионална здравна инспекция – Перник, която се намира на улица „Миньор“ № 15. По време на Деня на отворените врати всеки, който желае ще има възможност за анонимно и безплатно консултиране и изследване за установяване на ХИВ статус. Инициативата е във връзка с отбелязване на 21 май – Ден на съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, съобщиха от Инспекцията.

Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН се отбелязва всяка година в третата неделя от месец май. В световен мащаб на този ден стотици хиляди хора от над 1200 организации в 115 страни участват в най-голямото и най-старо събитие, свързано с проблема ХИВ/СПИН. За първи път този ден се отбелязва на 2 май, 1983 година в Сан Франциско и Ню Йорк, когато все още се знае твърде малко за болестта, а официално регистрираните случаи на СПИН са били няколко хиляди. В България денят се отбелязва от 1992 година.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...