Дами от трънското село Туроковци са сред редовните читатели на библиотеката в Трън, които не забравят да върнат прочетена книга

Библиотеката към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” в Трън си има своите редовни читатели. Някои от тях я посещават от 15 – 20 години. Сред редовните посетители са три дами от трънското село Туроковци – Здравка Димитрова, Дафинка Кузманова и Добринка Маркова, Вчера те присъстваха на дарение, което беше направено от трънско сдружение, предаде репортер на Zapadno.com.

Здравка Димитрова от Туроковци е сред трите дами, които често посещават библиотеката в Трън. Тя си взима книги, които прочита, а след това връща от вече 17 години. “Библиотекарката ни е много добра и отговорна. Много сме доволни от нея.”, сподели Здравка Димитрова.

Дафинка Кузманова сподели, че от около 20 години е читател на библиотеката. От жанровете тя обича да чете романи, криминални книги и такива за астрономията, но не харесва фантастиката. “От тук взех та прочетох гръцката митология. Никога не съм забравяла да върна книга.”, каза Дафинка Кузманова. Редовният читател пожела на младите хора да четат повече книги и по-малко да се занимават с компютри.

Добринка Маркова освен редовен посетител на библиотеката е и майка на главния библиотекар – Цветана Йорданова. “Ако забравя да върна книга, дъщеря ми я взима и връща.”, сподели с усмивка Добринка Маркова. Тя не се ограничава в жанровете, като единствено фантастиката не и приляга. “Библиотеката е хубава и добре, че я има, иначе не знам как ще четем книги. Няма смисъл да си купуваш книга и да я оставиш след това, а и на днешно време това е скъпо удоволствие.”, сподели още Добринка.

Вчера сдружение “Капка по капка” дари 80 книги на читалнята по повод Деня на Славянската просвета и култура – 24 май. Прочетете още по темата: Сдружение дари 80 нови заглавия, сред които книга за Перперикон, „Хобит“ и чуждоезични енциклопедии за читателите на библиотеката в град Трън – ВИДЕО + СНИМКИ

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...