Държавен архив-Перник и Zapadno.com представят: Еволюцията на трънските абитуриенти и тоалетите им – от 30-те години на миналия век до наши дни – СНИМКИ

В навечерието на абитуриентските празници от Държавен архив-Перник показа снимка на абитуриентки в носии от Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Трите абитуриентки от Трън са се снимали на фона на местната гимназия преди да се преобразува в строителен техникум “Владо Тричков” и река Ерма, която протича през града. Снимката е от 30-те години на миналия век.

В социалната мрежа Фейсбук от институцията са публикували и фотос на абитуриенти от Трън през 1961 година. Снимката е личния архив на Хари Радков. Десетина година по-късно – през 70-те тоалетите на абитуриентите в Пернишко коренно се изменят.

“Във фонда на Държавния архив се съхраняват и други снимки на абитуриенти от Пернишко. Те постъпват както от училищата в областта, така и от дарители в личните им фондове. Снимките разкриват еволюцията на баловете, но тази, която показваме е най-старата от фонда.”, сподели Румяна Рангелова, главен експерт в Държавен архив-Перник.

Вижте еволюцията на абитуриентите, която Държавен архив-Перник показва трънските зрелостници през 30-те и 60-те години на 20 век и една снимка на тазгодишните абитуриенти добавена от Zapadno.com:

Снимки: Държавен архив-Перник и Zapadno.com

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...