Президентът Румен Радев: Осъждането на нацизма трябва да бъде абсолютно задължително, а ние трябва да бъдем единни срещу него

Президентът Румен Радев коментира скандала от последната седмица – снимките на политици с нацистки поздрав. Осъждането на нацизма трябва да бъде абсолютно задължително, заяви пред журналисти президентът, който присъства на 34-тия конгрес на Съюза на народните читалища, предаде БНТ.

“Дори в разделена следвоенна Европа, зад Желязната завеса имаше абсолютен консенсус и от двете страни за осъждането на нацизма. Ние трябва да продължаваме и да сме единни около този консенсус”, каза още той.

“Не приемам наистина подхода на властта, с виждате ли коментарите на властта, уклончивите коментари, при които те се измъкват, отчитайки професионализма на хората. Не е там въпросът, в професионализма. Въпросът е ние осъждаме ли тези явления или не. Аз тук съм обнадежден от българското общество и от неговата реакция. Мисля, че осъждането на нацизма трябва да бъде абсолютно задължително, извинението в случая е най-добрият подход.”, каза Румен Радев.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...