Президентът Румен Радев: Осъждането на нацизма трябва да бъде абсолютно задължително, а ние трябва да бъдем единни срещу него

Президентът Румен Радев коментира скандала от последната седмица – снимките на политици с нацистки поздрав. Осъждането на нацизма трябва да бъде абсолютно задължително, заяви пред журналисти президентът, който присъства на 34-тия конгрес на Съюза на народните читалища, предаде БНТ.

“Дори в разделена следвоенна Европа, зад Желязната завеса имаше абсолютен консенсус и от двете страни за осъждането на нацизма. Ние трябва да продължаваме и да сме единни около този консенсус”, каза още той.

“Не приемам наистина подхода на властта, с виждате ли коментарите на властта, уклончивите коментари, при които те се измъкват, отчитайки професионализма на хората. Не е там въпросът, в професионализма. Въпросът е ние осъждаме ли тези явления или не. Аз тук съм обнадежден от българското общество и от неговата реакция. Мисля, че осъждането на нацизма трябва да бъде абсолютно задължително, извинението в случая е най-добрият подход.”, каза Румен Радев.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...