Експерти от “Бюро по труда” и трайно безработни от община Трън дискутираха причините за ниската мотивация при търсене на работа – СНИМКИ

През месец май дирекция „Бюро по труда” – Перник проведе две информационни срещи с 48 продължително безработни лица в градовете Перник и Трън. Темите на срещите бяха: „Пречки за активно поведение на пазара на труда и тяхното преодоляване“ и “Повишаване на мотивацията за търсене на работа при продължително безработни лица“, съобщиха от дирекцията.

Подробно бе презентирана и услугата „Ателие за търсене на работа“, която подпомага търсещите работа лица в основните дейности, свързани с намирането на подходяща трудова реализация. В хода на дискусията бяха изведени причини за ниска мотивация за търсене на работа – липса на образование, лошо организиран междуселищен транспорт, липса на достатъчна увереност, затруднената самооценка на възможностите за реализация.

За да се изгради уверено поведение у безработните лица, се осъществи психотренинг за позитивно мислене. За подобряване на способностите за самооценка  участниците бяха запознати от психолога на дирекция „Бюро по труда” – Перник с четири модела на поведение: оценъчен – да оценят ситуацията, в която се намират; нагласа спрямо ситуацията; реалистичен – „на кого мога да разчитам„ и „кой реално може да ме подкрепи“ и изготвяне на личностна стратегия за справяне. Моделите на поведение ще бъдат приложени на практика в последващи срещи в зависимост от индивидуалните потребности на присъстващите на срещата продължително безработни лица.

Снимки: “Бюро по труда” – Перник

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...