Енциклопедичен пътеводител, който показва забележителностите от Трънско и Западните покрайнини ще бъде представен в София и Трън

Представяне на първия по рода си енциклопедичен Пътеводител на Трънския край – природни, културни и исторически забележителности ще бъде направено в градовете София и Трън, научи Zapadno.com.

В “Трънски край” са включени град Трън, 51 села от община Трън, 21 села от Западните покрайнини, повече от 250 туристически обекта, повече от 60 туристически маршрута. На представянето книгата ще може да бъде закупена с отстъпка, споделя авторът и Димитър Тонин.

Първото представяне на книгата ще бъде на 30 май в град София в Съюза на архитектите. Началото на събитието е от 19 часа. На 2 юни пък в град Трън ще се състои второто представяне, за трънската публика. Събитието ще се проведе в народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” от 17 часа. Материалите, който са поместени в енциклопедичния пътеводител са събирани през последните 5-6 години. Първите сериозни обходи за маркиране и заснемане са от 2009 година, сподели авторът Димитър Тонин.

Книгата е част от основните проекти на Димитър Тонин – „Мистичен Пътешественик“. Целта на проекта е създаването на енергийна карта на свещените места в България. В нея ще се включват пътеводителите на свещените места за Софийска, Благоевградска, Кюстендилска, Пернишка, Бургаска, Варненска области, Маджарово, Странджа, Трънския край и други райони.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...