Празнично шествие на ученици от брезнишката гимназия и основното училище в Ноевци ще премине през Брезник за Деня на Славянската просвета и култура

Денят на Славянската просвета и култура – 24 май ще бъде отбелязан с празнична програма в град Брезник. В честването с празнично шествие ще се включат ученици и учители от СУ “Васил Левски”-Брезник и ОУ “Христо Смирненски”-село Ноевци, предаде репортер на Zapadno.com.

Традиционното шествие ще тръгне в 9:30 часа от двора на брезнишката гимназия и ще премине през улиците “Александър Филипов”, “Георги Бунджулов” и “9-ти септември”. Участниците ще се подредят на площада пред народно читалище “Просвещение-1870”, където в 10 часа ще започне официалното откриване на празника. Освен учениците от двете училища в честването ще участват децата от детска градина “Брезица”-Брезник и детска градина към ОУ “Христо Смирненски”-село Ноевци.

“На площада ще се извърши приемане и предаване на училищното знаме на СУ “Васил Левски”, награждаване на изявени дейци на културата, награждаване на учители за добри постижения в учебно-възпитателния процес, награждаване на зрелостниците завършващи с отличен успех в СУ “Васил Левски”. Ще бъдат наградени и ученици, които са постигнали високи резултати и в национални състезания или конкурси. Кметът на Община Брезник Васил Узунов ще връчи наградите. След награждаването на сцената ще започне музикално-поетичен спектакъл, в който ще вземат участие училището от Ноевци и читалището. По време на самото тържество ще пеят групи от средното училище на Брезник.”, каза заместник кметът на Община Брезник Мария Добревска.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...