Служители на брезнишкото горско стопанство ще участват в съвещания по стопанисване на горите и маркиране на лесосечния фонд за 2018 година

Специализирани съвещания по стопанисване на горите и маркиране на лесосечния фонд за 2018 година организира Югозападното държавно предприятие, съвместно с Регионалните дирекции по горите в Благоевград, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик и София. Това съобщиха от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие – Благоевград.

Съвещанията ще се проведат от 26 май до 5 юни по график на територията на седем държавни горски стопанства. В тях ще участват над 500 служители от териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие, представители на МЗХГ, Изпълнителната агенция по горите и РДГ, Лесотехническия университет, Лесозащитна станция – София и Горска семеконтролна станция – София, Института за гората, както и общински горски структури и частно практикуващи лесовъди.

Дискусията и практическите дейности ще се проведат в предварително определени зрели и дозряващи насаждения в районите на Кюстендил, Брезник, Катунци, Гърмен, Елин Пелин, Костенец и Рибарица. Маркиране на насажденията, съгласно изискванията и целите на различните видове сечи; стопанисване на издънкови дъбови гори и на иглолистни насаждения и култури; изготвяне на документацията, свързана с планирането и маркирането, както и техническото изпълнение на дейностите по определяне и отбелязване на дърветата за сеч, са основните теми в обсъжданията.
На терен ще бъдат коментирани най-често допусканите пропуски при маркирането, както и въпроси от практиката на горските служители.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...