Служители на брезнишкото горско стопанство ще участват в съвещания по стопанисване на горите и маркиране на лесосечния фонд за 2018 година

Специализирани съвещания по стопанисване на горите и маркиране на лесосечния фонд за 2018 година организира Югозападното държавно предприятие, съвместно с Регионалните дирекции по горите в Благоевград, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик и София. Това съобщиха от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие – Благоевград.

Съвещанията ще се проведат от 26 май до 5 юни по график на територията на седем държавни горски стопанства. В тях ще участват над 500 служители от териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие, представители на МЗХГ, Изпълнителната агенция по горите и РДГ, Лесотехническия университет, Лесозащитна станция – София и Горска семеконтролна станция – София, Института за гората, както и общински горски структури и частно практикуващи лесовъди.

Дискусията и практическите дейности ще се проведат в предварително определени зрели и дозряващи насаждения в районите на Кюстендил, Брезник, Катунци, Гърмен, Елин Пелин, Костенец и Рибарица. Маркиране на насажденията, съгласно изискванията и целите на различните видове сечи; стопанисване на издънкови дъбови гори и на иглолистни насаждения и култури; изготвяне на документацията, свързана с планирането и маркирането, както и техническото изпълнение на дейностите по определяне и отбелязване на дърветата за сеч, са основните теми в обсъжданията.
На терен ще бъдат коментирани най-често допусканите пропуски при маркирането, както и въпроси от практиката на горските служители.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...