Областният управител на Перник към брезнишките ученици: Не забравяйте корените си и винаги бъдете горди, че сте българи

24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, е празникът, който се чества от най-дълго време в историята ни. Днес с тържествени чествания, той бе отбелязан във всички общини на област Перник. По традиция на този ден, за своя принос в културата и образованието, се награждават отличили се учители, културни и просветни дейци, ученици и журналисти. Областният управител Ирена Соколова, заедно със своя заместник Иво Иванов участваха в шествието по случай празника и присъстваха на церемониалното връчване на наградите в община Брезник, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Перник.

Тя поздрави присъстващите и изрази своята признателност и уважение към учителите, който години наред, с любов и грижа предават стремежа към знания, усъвършенстване и духовно израстване на бъдещите поколения. “Растете знаещи и можещи да преодолеете всяко препятствие по пътя към успеха, защото успявате ли вие, успява България! Прославяйте страната ни по света, чрез вашите знания, умения и таланти! Културата винаги е имала нужда от подкрепа, от подкрепа – чрез споделяне! Не забравяйте корените си и винаги бъдете горди, че сте българи”, пожела  Соколова на учениците.

След концертната програма, двамата се присъединиха към общоградското шествие в град Перник. Традиционно, на фона на ликовете на светите братя Кирил и Методий и под звуците на националния химн, бе издигнато знамето на Република България. Тържествено бе предадено „Знамето на знанието“ от учениците от випуск 2017 на учениците от випуск 2018. Под пролетния дъжд, пъстрото дефиле на децата и учителите от всички училища в общината, премина през площада, като всеки носеше книга в ръка. След него започна празничен концерт, в който участваха художествени колективи от Обединения детски комплекс и изпълнители от пернишките училища, победители в конкурса „Талантите на Перник”. По-късно в Двopeцa нa ĸyлтypaтa Община Перник също връчи отличия на дейци, за принос в развитието на културата и образованието.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...