Празнично шествие премина в град Трън за Деня на Славянската писменост и култура, а трънски ученици и учители бяха наградени за висок успех и професионални постижения

С празнично шествие и концерт в град Трън отбелязаха 24 май – Ден на Славянската писменост и култура. В честването, което се организира от Община Трън взеха участие трънското народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”, средно училище “Гео Милев”, детска градина “Ален мак” и Център за обществена подкрепа-Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Шествието тръгна от сградата на трънската гимназия и продължи до площад “Владо Тричков”, където на сцената пред читалището се изявиха младите таланти на Трънско. Програмата започна с химните на България и Европейския съюз и издагането на българския трибагреник. Приветствено слово отправи зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова.

Кратка програма представиха бъдещите учители, лекари, инженери – децата от детска градина “Ален мак”. Представянето им събра овациите на публиката в центъра на Трън.

Танцьорите към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” за пореден път показаха българския дух, който носят и предават на сцената. В концерта се включиха ученици от СУ “Гео Милев”, които представиха сценката “Радини вълнения” от романа “Под игото” на Иван Вазов. Беше представен и рецитал от ученици от 3-ти и 7-ми клас, а първокласници и второкласници изпълниха стихотворения. На сцената се изяви групата за народно пеене към трънската гимназия с ръководител Стаменка Милчева.

Кулминацията на празника бяха специалните награди връчени на ученици за висок успех и принос към училището, както и такива за учители за постигнати високи професионални постижения.

Празничното честване завърши с танц на групата “Дабъл Ди Крю” към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”.

Снимка: НЧ „Гюрга Пинджурова-1895“ – архив

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...