Административният съд в Перник прекрати производството по делото срещу референдума в община Трън и остави без разглеждане протеста на Окръжна прокуратура

Административният съд в Перник остави без разглеждане протеста на Окръжна прокуратура – Перник срещу решението на Общинския съвет в Трън за произвеждане на местен референдум на 11 юни 2017 година за отговор на въпроса: „Против ли сте Община Трън, чрез Общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и преработка на метални полезни изкопаеми?“. Това съобщиха от Административният съд.

Административен съд – Перник остави без разглеждане протеста на Окръжна прокуратура-Перник срещу Решение № 64/21.04.2017 г. на Общински съвет–Трън, взето по протокол № 8 от същата дата, с което се одобрява предложението за произвеждане на местен референдум за прякото решаване на въпроса: „Против ли сте община Трън, чрез общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и преработка на метални подземни богатства?“ като процесуално недопустим поради подаването му след изтичане на преклузивния срок по чл. 32, ал. 1 от ЗПУГДВМС. С определение № 125 от 25.05.2017 г. производството по адм. дело № 260/2017 г. по описа на Административен съд – Перник е прекратено. Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от неговото съобщаване, гласи още в съобщението от съда.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...