Административният съд в Перник прекрати производството по делото срещу референдума в община Трън и остави без разглеждане протеста на Окръжна прокуратура

Административният съд в Перник остави без разглеждане протеста на Окръжна прокуратура – Перник срещу решението на Общинския съвет в Трън за произвеждане на местен референдум на 11 юни 2017 година за отговор на въпроса: „Против ли сте Община Трън, чрез Общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и преработка на метални полезни изкопаеми?“. Това съобщиха от Административният съд.

Административен съд – Перник остави без разглеждане протеста на Окръжна прокуратура-Перник срещу Решение № 64/21.04.2017 г. на Общински съвет–Трън, взето по протокол № 8 от същата дата, с което се одобрява предложението за произвеждане на местен референдум за прякото решаване на въпроса: „Против ли сте община Трън, чрез общинския съвет да одобрява устройствени планове, определящи територии за добив и преработка на метални подземни богатства?“ като процесуално недопустим поради подаването му след изтичане на преклузивния срок по чл. 32, ал. 1 от ЗПУГДВМС. С определение № 125 от 25.05.2017 г. производството по адм. дело № 260/2017 г. по описа на Административен съд – Перник е прекратено. Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от неговото съобщаване, гласи още в съобщението от съда.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...