Един от създателите на “От Трън по-убаво нема”: Състезанието с обикаляне на забележителностите в Трънско разшири мащаба на фестивала и го разви

Фестивалът “От Трън по-убаво нема” се разширява покрай състезанието „Бодифолк загадки“, което е част от програмата на събитието. Това каза за Zapadno.com главният хореограф от клуб “Бодифолк” Йордан Станимиров.

На 3 и 4 юни в община Трън ще се проведе седмото издание на празника на българския танци и песен “От Трън по-убаво нема”. Инициативата за създаване на фестивала е на Йордан Станимиров и съпругата му Светла Караджова, която е народна певица и главен педагог в клуб “Бодифолк”.

“Целта на фестивала е да развие туризма в Трънско и нещата да тръгнат в един по-туристически вид като дестинация. По този начин се стремим да привлечем хора с различни професии, различни виждания за фолклора и да дойдат да потанцуват, да се забавляват. Същевременно да си направят разходка в Трън около него и така да привлекат роднини и приятели.”, сподели Йордан Станимиров.

Равносметката от създаването на събитието до момента по посещаемост и участници е, че всяка година цифрите са различни. На моменти участниците са стигали до 1500 в едно издание, а на следващата година броят им е бил по-малък. “Нещата вървят малко на вълни. Всичко много зависи от общата конюнктура в страната. Колкото и да е странно политиките също влияят на фестивала по някакъв начин. Определено има узряване в цялата тази идея и ние го развихме извън самия Трън. Иначе всичко се правеше само в град Трън. Сега нещата се развиват и на Ждрелото, и на параклиса “Света Петка” и другите забележителност в общината.”, каза още главният хореограф от клуб “Бодифолк”.

Организатори на събитието са Община Трън, клуб „Бодифолк“, народно читалище „Гюрга Пинджурова-1895“ и народно читалище „Надка Караджова-2012“. Повече подробности по програмата на фестивала може да прочетете в: За втора поредна година уникално състезание ще обиколи трънските забележителности на фестивала „От Трън по-убаво нема“ в началото на юни – вижте програмата

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...