Общинския съвет на Брезник реши да се отпусне еднократна финансова помощ на брезничанка със здравословни проблеми, която живее с 49 лева на месец – ВИДЕО

С бурни дебати по две допълните точки в дневния ред премина заседанието на Общински съвет-Брезник. Дневният ред беше съставен от 10 точки. В началото на сесията председателят на Общинския съвет Виолета Младенова предложи в точка “Други” още две точки за разглеждане. Именно двете точки предизвикаха дебати по време на заседанието. Освен дебатиране и гласуване, съветниците решиха да се помогне с еднократна финансова помощ на брезничанка, която е безработна и живее с 49 лева на месец, предаде репортер на Zapadno.com.

Едната точка в дневния ред беше докладна относно избиране на представител на Община Брезник за Общото събрание на акционерите на МБАЛ “Рахила Ангелова” в Перник. Втората предложена точка беше относно участие на представител на Община Брезник в Общото събрание на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Перник. Брезнишките общински съветници гласуваха с пълно мнозинство за добавяне на допълнителните точки в дневния ред.

Сред гласуваните точки в дневния ред беше приемане на Краткосрочна и дългосрочна програма за насърчаване използването на енергията от възобновяеми източници и биогорива на територията на Община Брезник 2017-2020 и 2017-2027 години. Пояснено беше, че по тази точка трябва да има две отделни решения – за Краткосрочна програма и дългосрочна програма за насърчаване използването на енергията от възобновяеми източници и биогорива на територията на Община Брезник. Съветниците гласуваха със “за” по двете програми.

Местните парламентаристи гласуваха със “за” да се отпуснат 200 лева финансова еднократна помощ на Румяна Стоянова Маркова. В молбата си към Общинския съвет брезничанката Румяна Маркова посочва, че е безработна и получава 49 лева и 90 стотинки месечно от “Социално подпомагане”-Брезник. С малкото пари, които получава тя не може да си набави нужните и за месеца лекарства, тъй като има здравословни проблеми. Румяна Маркова има нужда и от закупуване на очила, пояснява тя в молбата си към местния мини парламент.

Не за първи път Общинският съвет взима решение да се отпусне еднократна финансова помощ на нуждаещи се лица от община Брезник. В средата на месец април съветниците гласуваха да бъдат подпомогнати с по 300 лева няколко социално слаби абитуриенти от средно училище “Васил Левски”.

На днешното заседание 11 от общинските съветници гласуваха със “за” отпускане на финансови средства, за заснемане на театрален спектакъл, който ще се играе през месец юни. На сесията стана ясно, че ще бъдат отпуснати 450 лева за заснемането на спектакъла.

Бурните дебати започнаха 15 минути след началото на заседанието, когато започнаха да се решават двете допълнени точки в дневния ред. Първи по темата с изказване се включи общинският съветник Ваньо Добринов. След него още няколко общински съветници взеха думата. Съветниците, които се включиха по темата с разискването на двете точки бяха единодушни, че Общински съвет-Брезник трябва да е запознат с отчетите и документите на Акционерното дружество на МБАЛ “Рахила Ангелова” и Асоциацията на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Перник.

По време на дебатите по темата председателят на Общинския съвет прекъсна за 5-минутна почивка.

Вижте какво още казаха на днешната сесия общинските съветници на Брезник във видеата на Zapadno.com:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...