Правят кадастрални карта и регистър на брезнишките села Гигинци, Велковци, Брезнишки извор, Видрица, Бабица, Режанци, Садовик и Бегуновци

Софийска фирма ще прави кадастрална карта и кадастрален регистър на 8 брезнишки села. Това съобщиха от Службата по геодезия, картография и кадастър – град Перник.

Процедурата е стартирана, а до 19 май жителите на селата Гигинци, Велковци, Брезнишки извор, Видрица, Бабица, Режанци, Садовик и Бегуновци можеха да предоставят документи за собственост в кметствата на населените места. Геодезическите дейности по създаването на кадастрална карта и кадастрални регистри ще се извършват в периода по графици за геодезически заснемания на имоти и сгради и изработване на схеми на самостоятелните обекти (апартаменти, гаражи, магазини, офиси и други), които ще бъдат обявени в сградата на Службата по геодезия, картография и кадастър – град Перник, в сградата на Община Брезник, в сградите на кметствата.

Общинската администрация няма задължение да предоставя на изпълнителя данни за собствеността на физически и юридически лица. Освен това не са предвидени санкции, в това число глоби, от неизпълнение на задължението на собствениците да предоставят копие на акта, удостоверяващ правата им върху недвижимите имоти. Процесът по създаване на кадастрални карти и кадастрален регистър за гражданите е безплатен – не се дължат никакви административни такси, както на изпълнителя, така и на възложителя.

Изпълнител на договора е софийската фирма „Ленд Дейта Център” ООД.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...