Брезничанка: Не се изсипват контейнери на улица “Ясна поляна” в града, от Общината: Няма как да се извози целия боклук, ако камионът е препълнен или, ако съдовете са пълни със строителни отпадъци – СНИМКИ

На улица “Ясна поляна” в град Брезник контейнерите, които са наполовина пълни с боклук често са подминавани от сметоизвозващата фирма, сигнализира брезничанка до Zapadno.com.

Проблемът не е от скоро и преди брезничанката е виждала неизсипан контейнера на улицата и. “И това не е само тук и само сега. Много често го правят този номер с подминаване на някой “недостатъчно пълен” контейнер според тях. Не са искали да го изсипят, лично аз изсипах 2 кофи с боклук и къде да го изсипя? Това не е било много и тъй като по принцип днес изсипват контейнера реших да го изсипя там. Явно заради него не са искали. Но за какво се плаща тази такса смет като тези не изсипват контейнера?! Страшно много се нервирах, когато видях, че отново не е изсипан или явно са преценили, че не е достатъчно пълен и този момент го има често!”, пише до Zapadno.com брезничанката.

Ядосаната гражданка изпрати и няколко снимки на контейнерите от улицата. На фотографиите се вижда и един контейнер, до който стоят битови боклуци, а друг пък не е изпразнен. “От сметоизвозващата фирма да си чистят контейнерите подред, а не да пропускат.”, обръща се брезничанката към служителите събиращи боклука на Брезник.

От Община Брезник казаха, че понякога сметоизвозващата машина се пълни до максималния си капацитет. Боклукът в нея се транспортира до регионалното депо за битови отпадъци, което се намира в Перник. Депото събира боклука от всичките 6 общини на територията на област Перник и понякога се налага изчакване на сметоизвозващите машини. “Когато се тръгва към Перник просто няма повече капацитет, за да се изсипе каквото може. Карайки на Перник и докато се редим там, за да изсипем боклука изтича работният ден. Някой път кошчета или контейнери остават за изхвърляне за следващия ден. Има и момент, в който контейнерите са пълни със строителни отпадъци и машината не може да ги вдигне. Когато машината минава 20 процента от контейнерите са пълни със строителни отпадъци и зелена маса от градините и косене, която тежи от водата в нея. Това нещо тежи и машината няма сила да вдигне контейнерите. Тези контейнери остават там и се изхвърлят, когато имаме възможност допълнително с кран. Не знам точно какъв е случаят, но това са вариантите.”, каза Детелина Виденова – експерт в дирекция “Териториално и селищно устройство и Евроинтеграция“ в Община Брезник. Понякога от тежестта контейнерите чупят при изхвърлянето им в сметоизвозващата машина.

От общинската администрация са провели информационни кампании за това какви отпадъци да не се изхвърлят в кофите и контейнерите за битова смет. Въпреки това се продължава с практиката да се изхвърлят строителни отпадъци и зелена маса.

Разгледайте снимките, които изпрати брезничанката от контейнерите на улица “Ясна поляна”:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...