Младите полицаи на Трън откриваха улики и снемаха отпечатъци на Ждрелото, а служители на реда от Перник демонстрираха задържане с куче на нарушител – СНИМКИ

Детското полицейско управление в Трън приключи учебната година. Това се случи по нетрадиционен начин, с поход до местността „Ждрелото“, съобщиха от ОДМВР-Перник.

Първият етап от инициативата „Детско полицейско управление“ – Трън, завърши с еднодневен поход на участниците до местността „Ждрелото“ край град Трън. Походът бе организиран и проведен от Районно управление “Полиция”-Трън. Мероприятието включваше преход на пеши маршрути от децата извън населено място, провеждане на сюжетно – ролева игра „От местопрестъплението“ със задача да бъдат открити улики и извадени дактилоскопни отпечатъци. Събитието се проведе на 22 май.

Служители на Областна дирекция на МВР-Перник демонстрираха работа със служебни кучета – задържане на нарушител, обиск на лице, откриване на следи, изпълнение на команди. Походът приключи със спортни игри и състезания. На участниците бяха раздадени индивидуални награди под формата на медали, а за отбора победител имаше купа, която учениците връчиха на директора на СУ „Гео Милев“ – Трън, за да остане в архивния фонд на училището.

Разгледайте още снимки от похода на Детска полицейска академия – Трън:

Снимки: РУП – Трън

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...