Младите полицаи на Трън откриваха улики и снемаха отпечатъци на Ждрелото, а служители на реда от Перник демонстрираха задържане с куче на нарушител – СНИМКИ

Детското полицейско управление в Трън приключи учебната година. Това се случи по нетрадиционен начин, с поход до местността „Ждрелото“, съобщиха от ОДМВР-Перник.

Първият етап от инициативата „Детско полицейско управление“ – Трън, завърши с еднодневен поход на участниците до местността „Ждрелото“ край град Трън. Походът бе организиран и проведен от Районно управление “Полиция”-Трън. Мероприятието включваше преход на пеши маршрути от децата извън населено място, провеждане на сюжетно – ролева игра „От местопрестъплението“ със задача да бъдат открити улики и извадени дактилоскопни отпечатъци. Събитието се проведе на 22 май.

Служители на Областна дирекция на МВР-Перник демонстрираха работа със служебни кучета – задържане на нарушител, обиск на лице, откриване на следи, изпълнение на команди. Походът приключи със спортни игри и състезания. На участниците бяха раздадени индивидуални награди под формата на медали, а за отбора победител имаше купа, която учениците връчиха на директора на СУ „Гео Милев“ – Трън, за да остане в архивния фонд на училището.

Разгледайте още снимки от похода на Детска полицейска академия – Трън:

Снимки: РУП – Трън

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...