Превозвачи от цялата страна ще протестират на ГКПП Кулата заради загуба на време и пари, докато чакат да преминат през граничните пунктове

Превозвачи от цялата страна излизат на мирен протест в понеделник на граничен пункт Кулата. Това обявиха от Съюза на българските транспортни работници, предаде БНТ.

Те настояват граничните власти да подобрят максимално бързо организацията на пункта и преминаването на тежкотоварни камиони да стане по-бързо. Сега заради различни проверки на ГКПП “Кулата” превозвачите чакат с часове, за да преминат границата.

Конкретното искане на превозвачите е тези опашки да ги няма, да престанат да чакат толкова дълго, колкото в момента. Опашката продължава и във вътрешността на Гърция и е с дължина около 6-7 километра. Превозвачите искат проверките, които се осъществяват на границата да станат много по-бързи, да се проверяват по-бързо документите и товара, който превозват. В момента една от причините за забавянето е, че едното трасе е в ремонт. То се асфалтира и камионите са принудени да чакат, за да преминат в единственото работещо трасе в момента. Когато има трафик на автомобили, в него се пропускат приоритетно автомобилите.

Превозвачите се надяват, че на срещата в понеделник, на която ще обсъждат ситуацията с Агенция “Митници” и граничните власти, проблемът ще бъде решен и няма да се стигне до по-крайни действия. Те в момента протестират с надуване на клаксони, но това не им помага. От съюза на българските транспортни работници заявиха, че имат нагласата да обявят гражданско неподчинение и да се стигне до затваряне на пътя, но настояват за диалог, мирно разрешаване на проблема и ясни срокове и мерки за облекчаване на движението на пропускателния пункт. Превозвачите твърдят, че губят освен време и пари.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...