Баба Занка от Трън бясна: Няколко коня на дървар ми изядоха земя в наследствения ми имот, където щях да садя дивечовата нива

Коне на дървар са съсипали част от земята в имот на трънчанката Занка Иванова. Имотът и е наследствен и е с площ 25 декара. Това каза тя пред Zapadno.com.

На 1 май, тази година баба Занка, както е по-известна в Трънско, отишла в наследствения си имот в село Кожинци. На място тя се натъкнала на няколко коня, които са били вързани на различни места. “Отидох на 1 май да садим дивечовата нива. Гледам три коне вързани за дървата и земята ми изяли. Отивам в градинката, където съм си садила – кон, около дръвчетата. Вземах брадвичката и отрезах въжетата и те заминаха нагоре.”, разказа баба Занка.

Тя пуснала жалба в местната полиция, откъдето установили, че конете са на софиянец, който реже дървета в района на Кожинци. Оказало се, че собственикът на конете нямало да плати за нанесените щети в имота на трънчанката. Баба Занка е решена да пусне жалба в съда. По нейни думи животните са пребивавали в имота и в продължение на няколко седмици. “Всички врата ми бяха отворени, а конете бяха изяли земята – тревата тъкмо беше поникнала. Викам: Какво търсите у моя имот бе? Некой да ви е дал право? Мафия!”, ядосва се Занка Иванова.

В края на месец април общински съветник от Трън повдигна въпроса с конете, които се движат свободно из Трънско и съсипват градини или изскачат на пътя. Прочетете още по темата: Общински съветник: На места трънско се превръща в Дивия Запад заради стада с коне, които свободно се движат из ливади и градини

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...